Geçmiş yolculuğu günümüze taşımak, yaşanmış hatıraları gün yüzüne çıkarmak adına Antik Mağusa Vakfı, "Bir Mağusa Hikayesi Canlanıyor" adlı nostaljik sergi açılışını gerçekleştirdi.



Gazimağusa Surlariçi bölgesinde bulunan Venedik Evi'nde düzenlenen sergide, geçmişten günümüze Mağusalıların resimleri sergilendi.

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştirilen Antik Mağusa Vaktı Başkanı Resmiye Eroğlu Canaltay, Venedik evi adlı mekanın doğup büyüdüğü ve anılarla dolu bir yer olduğunu belirterek, burasının bir hayalin ürünü olduğunu ve büyük mücadeleler sonucunda hayalini gerçekleştirerek hizmete koyduğunu ifade etti. Kültürel değerlere sahip çıkmanın ve mekanın tüm dünyaya tanıtılmasının da önemini vurgu yapan Resmiye Eroğlu, Antik Mağusa Vakfı olarak amaçlarının geçmişte Mağusalıların nasıl birlik ve beraberlik içerisinde sevgi dolu yaşadıklarını göstermek olduğunu ve günümüzde maalesef bu sevgi ve birliğin olmadığını da dile getirdi.



Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, böylesi bir mekanın tekrar hayat geçirdikleri için Antik Mağusa Vakfı üyelerine teşekkür etti.

Sergi bir hafta süre ile gezilebilecek.




DİĞER FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...