İngiliz basını başkent Londra'da yaşanan korkunç bir olayı okurlarına duyurdu. Ülkenin çok satan gazetelerinden Daily Telegraph, Londra'da geçtiğimiz hafta yaşanan olayı yazdı. Londra'da bir gece kulübünden evine gitmek üzere yola çıkan 17 yaşındaki kız yol boyunca farklı noktalarda 3 farklı erkek tarafından 1 saat içinde 3 kez tecavüz edildi. Polis olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı.


İngiltere bu haberi konuşuyor… Ülkenin başkenti Londra’daki Tower Hamlets’ten evine gitmeye çalışan bir kızın başına korkunç bir olay geldi. Arkadaşlarıyla eğlendikten sonra evine gitmeye çalışan 17 yaşındaki kız 1 saat içinde yol boyunca 3 farklı erkek tarafından tecavüze uğradı. Yetkililer ilk 2 cinsel saldırının çok ciddi olduğunu ve sonuncusunun da tecavüz olabileceğinden şüphelendiklerini duyururken, 19 polis teyakkuza geçti.

Kızın zor durumundan faydalanan erkekleri aramaya başlayan yetkililer, genç kızın uyuşturulduğundan şüphe ederken, travma geçiren genç kızın travma geçirdiği ve olay anından hiçbir şey hatırlamadığını duyurdu.

Sokaktaki kameralar sayesinde adamları teşhis etmeyi başaran polis araştırmalarına devam etti. İlk tecavüz saldırısının ardından yoldan geçen başka bir adamın genç kıza saldırdığı ve tecavüz ettiğini söyleyen yetkililer sonraki tecavüz vakasında bir grup erkeğin olduğunu ve kaç kişinin cinsel saldırıda bulunduğunun bilinemediğini vurguladı. Yoldan geçen bir İngiliz’in kızı gördükten sonra polisi çağırdığı açıklanırken Metropolitan Polisi, saldırıların birbirinden bağımsız olduğunu duyurdu. Müfettiş Suzanne Jordan, “Bu korkunç bir olay. Olaya müdahale eden vatandaşlara teşekkür ediyoruz fakat evine gitmeye çalışan bir kadına yapılan vahşeti kınıyoruz” dedi.

İngiliz yetkililer ekonomik sorunlar dolayısıyla polis sayısının azaltılması dolayısıyla böyle bir olay yaşandığını iddia ediyor.