13.5.2019 tarihinde Gazimağusa’da bir üniversitenin kütüphanede içerisinde bulduğu bir öğrenciye ait diz üstü bilgisayarı sirkat ettikten sonra başka bir şahsa satmak suretiyle sahtekârlıkla 2500 TL para temin eden Nijerya uyruklu V. C polisin yapmış olduğu tahkikat sonucu 17.5.19 tarihinde tespit edilerek tutuklandı.

Zanlı bugün 18.5.19 tarihinde, ek tutukluluk talebiyle Gazimağusa’da nöbetçi yargıç huzuruna çıkarıldı. Meselenin tahkikatını yürüten polis memuru Kıvanç Özoğlu zanlının 13.5.19 tarihinde bir üniversitenin kütüphanesinde, başka bir öğrenciye ait diz üstü bilgisayarını sirkat ederek bir işletmeye sattığını, elde ettiği 2500 TL paranın tümünü bet ofiste harcadığını belirtti.

Konunun polise intikal etmesinden sonra yapılan tahkikatta ve güvenlik kameralarının incelenmesi sonrasında zanlının bahse konu suçu işlediğinin tespit edildiği ve tutuklandığını belirten Özdoğdu zanlının polise ifade vererek suçunu itiraf ettiğini aktardı.

Tahkikatın yeni olduğu ve alınacak ifadelerin mevcut olduğuna vurgu yapan Özdoğdu zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verilmesini talep etti.

Olguları değerlendiren yargıç zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)