Spor Toto Süper Ligde mücadele eden futbolcuların sözleşmeleri dövizden Türk Lirası'na dönüyor. Karar yabancı sporcuları da kapsayacak.

A Spor'un son dakika haberine göre; Kulüpler Birliği, konuyla ilgili 26 Eylül'de toplanma kararı aldı.


İLK DESTEK BAŞAKŞEHİR'DEN GELDİ


Medipol Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugün Resmi Gazete'de yayınlanan 'Dövizle yapılan sözleşmelerin otuz gün içerisinde TL'ye çevrilmesi' kararının destekçisi olduklarını açıkladı ve Başkan Erdoğan'a teşekkür etti.


Açıklama şu şekilde:


"Medipol Başakşehir Futbol Kulübü olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugün Resmi Gazete'de yayınlanan "Dövizle yapılan sözleşmelerin otuz gün içerisinde TL'ye çevrilmesi" ile ilgili 85 no'lu Cumhurbaşkanlığı kararına katılıyor ve futbol sektörünün çok ihtiyacı olduğu bu karar için teşekkür ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ile Hazine ve Maliye Bakanımızın ekonomik reform yolunda atmış olduğu bu adımın sonuna kadar arkasındayız. Türk milletinin kenetlendiği şu günlerde tüm kulüplerimizin ivedilikle bu kararı uygulayacağının ve Türk oyuncularla döviz üzerinden yapılan sözleşmelerin Türk Lirası'na çevrilmesi gerektiğinin hiçbir tartışmaya mahal vermeyecek şekilde açık ve net olduğunu belirtmek isterim. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."