Akyar Sınır Kapısında arama yapılan araçta 1 kilo Hintkeneviri ile 25 gram kokain ele geçirildi, olayla bağlantılı olarak Niyazi Gür ve Çağlar Özertural tutuklandı

Narkotik Şube Ekipleri’nin, önceki akşam Akyar Sınır Kapısı’ndaki başarılı operasyonu sonucunda, binlerce genci zehirlemeye yetecek uyuşturucu maddeyi piyasaya sürülmeden ele geçirdi. Elde edilen bilgilere göre, ticari araç ile Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye uyuşturucu ithali yapılacağına dair ihbar alan Narkotik Şube ekipleri, Akyar Sınır Kapısı’na giderek pusu görevine başladı.  Akyar Sınır Kapısından ülkeye giren araçta yapılan aramada 1 kilo “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde ile 25 gram ağırlığında “kokain” türü uyuşturucu madde ele geçirildi. Polis mesele ile ilgili olarak Niyazi Gür ile Çağlar Özertural’ı gözaltına aldı. Her iki zanlı da dün tutuklama talebi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi Yargıç Mine Güçlüer’in huzuruna çıkarıldı.

KKTC’ye girince neye uğradıklarını şaşırdılar
Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, mahkemeye meseleyi aktardı. Özdesoy, Akyar Sınır Kapısı’nda saat 20.50’de TKD 250 plakalı ticari araçta yapılan aramada  poşetler içerisinde 1 kilo ağırlığında “hintkeneviri” ile 27 gram ağığında “kokain” türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini söyledi. Özdesoy, ayrıca araç içerisinde “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde kalıntılarının da bulunduğunu kaydetti.

Günde 4-5 kez Güneye geçiyorlar
Özdesoy, yapılan kontrol sonucunda zanlıların günde 4-5 kez Güney Kıbrıs’a geçiş yaptıklarını belirlendiğini aktardı. Özdesoy, zanlıların yapılan sorgulama sonucunda kendilerine bir kişinin ismini daha söylediklerini ve konu şahsın da aranmakta olduğunu söyledi. Ele geçirilen uyuşturucu miktarının külliyatlı olduğuna dikkat çeken Özdesoy, soruşturmanın henüz yeni başladığını ve aranmakta olan bir şahsın da olduğunu belirterek, mahkemeden süre talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Mine Güçlüer, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların, 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

KAYNAK: Diyalog