Şubat 2019 ayı içerisinde Gazimağusa’da kız arkadaşı B.K. (K-15) ile mesajlaşma programı WhatsApp üzerinden çıplak ve görüntülü sohbet ettikleri esnada, kız arkadaşı B.K.’nın fotoğrafını çekerek arkadaşı B.Y.’ye gönderen G.N. (E-19), polisin başka bir mesele ile ilgili tahkikatı esnasında 3 Nisan 2019 tarihinde tespit edilerek tutuklandı.

Olayın olguları ile ilgili tahkikat memuru Şükrü Hafız’ın mahkemede verdiği yeminli şehadete göre, zanlı Şubat 2019 ayı içerisinde kız arkadaşı WhatsApp uygulaması üzerinden çıplak ve görüntülü olarak gerçekleştirdiği sohbet esnasında kız arkadaşı olan müşteki B.K.’nın resmini çekerek arkadaşı B.Y.’e gönderdiğini aktardı. 3 Nisan 2019 tarihinde müştekiyi tespit ettiğini belirten Hafız, sosyal hizmetler dairesi yetkilisinin huzurunda olayı bilgisine getirerek telefonunu emare olarak aldığını ve zanlının suçunu kabul ettiğini belirterek; mükellef askerlik görevini yapan zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

Olguları değerlendiren Yargıç Umut İnan, zanlının KKTC dışına çıkışını yasaklayarak kimlik, pasaport ve seyahat belgelerini polise teslim etmesini, 4.000 TL nakdi teminat yatırmasını ve KKTC vatandaşı muteber iki kişinin 50.000 TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması şartıyla serbest kalmasını emretti.