Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde (KISBÜ) sanat ve kültürel alanındaki etkinlikler kapsamında, ünlü minyatür sanatçısı Gülçin Anmaç’ın katılımıyla “Katmanlı anlamlar;Minyatür sanatımız” etkinliği düzenlendi.

KKTC’nin en sosyal üniversitesi olma yolunda hızla yürüyen KISBÜ, geçtiğimiz günlerde ünlü Minyatür Sanatçısı Gülçin Anmaç’ı ağırladı.
KISBÜ Konferasn Salonu’nda yer alan ve iki oturumda gerçekleştirilen “Katmanlı Anlamlar; Minyatür Sanatımız” adlı etkinliğin moderatörlüğünü KISBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yurdagül Mehmedoğlu yaptı, Minyatür Sanatçısı Gülçin Anmaç ve KISBÜ Türkçe Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Servet Yalçınkaya’da görüşleriyle etkinliğe katkıda bulundu.

Etkinliğin ilk oturumunda, minyatür sanatının tarihi ve gelişimi hakkında bilgi verildi. Ayrıca Gülçin Anmaç minyatür sanatı hakkında katılımcıların sorularını yanıtladı. İlk oturum, Minyatür Sanatçısı Gülçin Anmaç’a teşekkür plaketinin takdim edilmesi ile son buldu.
İkinci oturumda Minyatür sanatı hakkında atölye çalışması gerçekleştirildi. Atölye çalışmasına sanat severler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdiler.

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Tümer, etkinliğe katkıda bulunan tüm çalışma arkadaşlarına ve  ünlü Minyatür Sanatçısı Gülçin Anmaç’a da katkılarından ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.

KISBÜ’den yapılan açıklamada sosyal ve kültürel etkinliklerin yıl boyu devam edeceği duyuruldu. Etkinlikleri takip etmek isteyen sanat severlerin KISBÜ resmi sosyal medya hesaplarını takip etmeleri önerildi.