Bugün kabine toplantısı sonrası açıklamada bulunan Kıbrıs Rum Yönetimi Sağlık Bakanı Yorgo Pamborides, ülkede tıbbi esrar üretimi ve karşılanması için tasarıya onay verildiğini açıkladı.



Kabine toplantısından sonra konuşan Pamborides, tasarının amacının, uluslararası yatırımcıları Kıbrıs'ta tıbbi kenevir üretimine, ilaç sektörüne ve sanayisine çekmek ayrıca araştırma - geliştirme alanlarını artırma konularında verilecek iki lisansla ilgili olduğunu belirtti.

Pamborides, parlamento tarafından onaylanmasını umduğu yenilikçi tasarının, adaya bu önemli yatırımı çekmek için yakında yasal çerçeveye kavuşmasını sağlayacağını ifade etti.

“Ekonominin kalkınması için ciddi bir tedbir” olduğunu dile getiren Sağlık Bakanı Pamborides, dünya genelinde pek çok ülkenin bu uygulamayı kabul etmediğini de sözlerine ekledi.

Pamborides "Kıbrıs'ın, olumlu hava koşullarıyla üretim konusunda bölgede öncü olabileceğini düşünüyorum" dedi.

Tasarıdaki amacın sadece yatırım olmadığını kaydeden Sağlık Bakanı, kenevirin tıbben yasal olmasıyla ülkede yeni araştırmaların gerçekleşeceğini ve yeni iş fırsatları yaratılacağını vurguladı.

Kaynak: Cyprus Mail/Çeviri: Ertuğrul Senova