Kıbrıs Türk Ticaret Odası, yeni hükümetin kurulması ile birlikte iş ve yatırım ortamının iyileştirecek, rekabet gücünü artıracak önlemleri sürat ve kararlılıkla almasını istedi.

Vergi ve kamu reformlarının hayata geçmesi, kamu hizmetlerinin etkin şekilde yürütülmesi için de e-Devlet çalışmalarının tamamlanması gerektiğini ifade eden Ticaret Odası, etkin ve adil bir vergi düzeni yaratılmasını talep etti.

“Sorunlar ancak reformcu bir zihniyet ile ele alınırsa çözülebilir”

Yeni kurulan hükümetten beklentilerini yazılı açıklama ile aktaran Ticaret Odası, “Hükümetin göreve başlaması Kıbrıs Türk Ticaret Odası tarafından memnuniyet ile karşılandı. Yeni kurulan hükümetimizin KKTC halkına hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Dörtlü koalisyon hükümeti kurma cesareti gösteren siyasi partilerin ve hükümette görev alan bakanların siyasi parti rozetlerini çıkartmalarını ve halkımızın tümünü kucakladıklarını göstermelerini arzu ediyoruz. KKTC halkının özellikle sağlık, eğitim ve alt yapı yetersizliği nedeniyle yaşamakta olduğu sorunların kısa zamanda çözülmesi, toplumsal refahın gelişmesine büyük katkıda bulunacak, aynı zamanda ekonomik gelişmenin daha ileri boyutlara taşınabilmesinin temelini oluşturacak.
Ülke ekonomisinde büyüme, istihdam ve halkımızın alım gücünün yükseltilmesi iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi ve rekabet gücünün artırılması ile mümkün olabilecektir. Bu nedenle yeni hükümetten, iş ve yatırım ortamını iyileştirecek ve rekabet gücünü artıracak önlemleri sürat ve kararlılıkla almaya başlamasını beklediğimizi ifade etmek istiyoruz.

Uzun bir zamandan beridir ihtiyaç duyulan vergi reformu, kamu reformu ve kamu hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesini teminen yürütülen e-Devlet çalışmalarının tamamlanması ve hayata geçirilmesi gerekmektedir. Vergi tabanını genişletecek ve vergi oranlarını yeniden düzenleyecek şekilde etkin ve adil bir vergi düzeni sağlamalıdır. Bütün bu gelişmelerin sağlanabilmesi; sorunların günlük yaklaşımlar ve palyatif tedbirlerle değil, reformcu bir zihniyetle ele alınmasıyla mümkün olabilecektir. Böyle bir reform süreci, KKTC ekonomisini güçlendirmek ve toplumsal refahı sağlamak bakımından temel bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu görevlerin başarıyla tamamlanabilmesinin takipçisi olacağımızı ve katkı koymak için her türlü işbirliğine açık olduğumuzu belirtiriz.” ” ifadelerine yer verdi.