Cumartesi günü keşif amacıyla Trodos dağına çıkan ve yaşları 12 ile 15 arasında değişen 17 izci ve beraberindeki 4 oymakbaşı, karda izlerini kaybetmeleri sonucunda Trodos dağı eteklerinde kayboldular.





Olay, geçtiğimiz cumartesi günü saat 14.00 sıralarında Trodos dağında keşif yapmak için yola çıkan 17 kişilik izci grubu ve beraberindeki 4 oymakbaşının kar nedeniyle yönlerini kaybetmesi sonucunda, saat 18.00 sıralarında polisten yardım istedi.





Polis, yardım çağrısı üzerine kriz masası oluşturdu. Bölgede arama çalışmaları başlatan Sivil Savunma, RMMO ve yerel birim ekipleri, 19.45’te GPS yardımı ile kaybolan izci grubunun yerini tespit etti. Tespit işleminin ardından hemen harekete geçen kurtarma ekipleri, bölgedeki arazi yapısının elverişsiz olması sebebiyle izci grubuna uzun zaman sonra ulaşabildi. Kurtarma operasyonu sırasında bir polis memurunun da hafif şekilde yaralandığı, bir gönüllünün de uçuruma yuvarlanması sonucunda vücudunda kırıklar meydana geldi.





Polis helikopterleri ile Trodos’ta ve Larnaka Havalanı’nda bekleyen ambülanslara ulaştırılan izci grubu, ilk müdahalelerinin ardından tedbir amaçlı Larnaka Genel Hastanesi ve Ciberunda Hastanesi’ne nakledildi.