DAÜ Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (DAÜ-KAM) tarafından düzenlenen  “9. İz Bırakmış Kıbrıslı Türkler Sempozyumu” Rauf Raif  Denktaş Kültür ve Kongre Saray’ında bu sabah başladı.

“ Edebiyat” temalı iki gün sürecek  sempozyum 7 oturum 26 sunum ile gerçekleşecek.

Sempozyum da Kıbrıs Türk yazınlarına önemli katkılarda bulunan Harid Fefai, Ali Nesim, Filiz Naldöven, Fikret Demirağ,  Kutlu Adalı, Taner Baybars ve Kaya Çanca’nın hayat hikayeleri ile topluma katkıları anlatılacak.



DAÜ İdari ve Teknik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve DAÜ- KAM Başkanı Prof. Dr Naciye Doratlı sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, Merkezin faaliyetlerini anlatarak, 1999 yılından bu yana iki yılda bir düzenlenen İZ Bırakmış Kıbrıslı Türkler Sempozyumunda, düşünce, fikir, ve gerçekleştirdiği işlerle topluma iz bırakmış kişilere önem verdiklerini belirtti.



Açılış konuşmasının ardından DAÜ-KAM  Eski Başkanlarından İsmail Bozkurt sempozyumun ilk oturumunda söz alarak Kıbrıs Türk edebiyatının son yıllarında yitirdiği 3 iz bırakmış edebiyatçı olan Harid Fedai, Ali Nesim ve Fikret Demirağ ile yaşanmışlıklarını  anlattığı bir sunum gerçekleştirdi. Gün boyu devam eden sempozyum  yarın sona erecek.