Mali sorunlar nedeniyle ilk önce Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı kısa bir süre sonra da tüm belediye meclis üyeleri ile başkan vekilinin istifa etmesinin ardından bugün bölge muhtarları Ziyamet yol kavşağında eylem düzenledi.



Başbakan Tufan Erhürman’ın 112 çalışanın işine son verileceği iddiası ile gerçekleştirilen eyleme çalışanlar da katılarak destek verdi.

Eylemde lastik yakıldı ve yoldan geçen turistik rum otobüsünün önü kesilerek 5 dakikalığına otobüsün önünde oturma eylemi gerçekleştirildi, daha sonra yolu eylemciler trafiğe açtı.
12 köyün bağlı bulunduğu Yenierenköy Belediyesinde, bölge muhtarları çalışanların işten durdurulacağı iddiasıyla protesto eylemi düzenledi.



Eylemle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Yeşilköy Muhtarı Perol Mavili, Gelincik Köy Muhtarı Esat Nurçin, Yenierenköy muhtarı Vahibe Özkasırga ve Sipahi Köy Muhtarı Göksal Hacı Hasanoğlu, Karpaz bölgesinin her zaman mağdur edildiğini kaydederek, belediye işçilerinin durdurulmasına kesinlikle karşı olduklarını vurguladılar.
Bölge muhtarları, halkın hizmet istediğini ve çözüm beklediğini anlatarak, çalışanların çok zor durumda olduğunu söylediler.

Ulusal Birlik Partisi İskele Milletvekili Yasemin Öztürk de çalışanlara destek olmak için eyleme katıldığını belirterek 7 aydır maaş alamayan çalışanların banka taksitlerini ödeyemediklerini ve çocuklarına harçlık dahi veremediklerini kaydetti.