Hazine Çalışanları Sendikası Başkanı Sezai Emre yeni yıl mesajı yayınladı.





Ülkemizde ve dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılar ve doğal afetler nedeniyle 2018 yılını sıkıntılarla geride bırakıyoruz.





KKTC Halkı olarak 2018 yılında 4’lü Koalisyon Hükümeti’nden beklentimiz halkın refahının arttığı ve sosyal adaletin sağlandığı bir yıl olmasıydı. Fakat hükümet döviz kurundaki yükselişten dolayı yaşanan ekonomik sıkıntılara çözüm yaratmak yerine bu sıkıntıların yükünü emekçilerin omuzlarına yükleyip, haklarını ve alım gücünü azaltarak gidermeye çalıştı.





Yetersiz denetimler nedeniyle yine emekçiler iş kazaları ile can verdi ve yine sokaklarda haklarını alabilmek için mücadele etmek zorunda bırakıldı.





2019 yılına girerken hükümet enflasyonu önleyici tedbirler alması gerekirken, yine işin kolayına kaçıp yüzde otuz zam kararı almış ve emekçilerin ve halkın alım gücünü daha çok azaltma yönünde adım atmıştır.





Hazine Çalışanları Sendikası olarak tüm yaşanan sıkıntıların geride kalmasını ve 2019 yılının emeğin yüceltildiği, ülkemize ve tüm dünyaya barışın geldiği, refahın arttığı, sağlık, huzur ve mutluluk yılı olmasını diler tüm üyelerimizin ve halkımızın yeni yılını kutlarız.