Halkın Partisi Parti Meclisi, Cumhuriyetçi Türk Partisi, Demokrat Parti ve Toplumcu Demokrasi Partisi ile 4’lü bir koalisyona girilmesini onayladı. HP Genel Başkanı Kudret Özersay ve genel sekreter Tolga Atakan, Halkın Partisi Parti Meclisi’nin dün akşam Emekliler Derneği’nde yaptığı toplantıda CTP-HP-DP-TDP 4’lü koalisyonu için yapılan görüşmelerin detaylarını aktardı. Yaklaşık 1 buçuk saat süren toplantın ardından parti genel sekreteri Tolga Atakan açıklama yaparak PM’nin 4’lü koalisyona onay verdiğini söyledi.

HP Genel Sekreteri Tolga Atakan, Halkın Partisi Parti Meclisi’nde alınan karar neticesinde, HP’nin 4’lü koalisyonda olacağı kararı çıktığını söyledi, kararın ülke, halk ve toplum için hayırlı olmasını diledi. Atakan, kararın 47 üyenin onayı ile oy birliği ile alındığını söyledi. HP’nin alacağı bakanlıklar hakkında açıklama yapmayan Tolga Atakan “Bakanlıklar konusunda detaylı açıklama yarın (bugün) gerçekleştirilecek olan başkanlar toplantısının ardından yapılacak” dedi.

Bugünden itibaren hükümet kurma sürecinin insanüstü eforla devam edeceğini kaydeden Tolga Atakan, kaybedilecek zaman kalmadığını, ülkenin bütçesi olmadığını ve çözülmesi gereken birçok sorun olduğunu söyledi.