KOAH hastaligiyla mücadele eden oyuncu Hakan Balamir, tedavi gördügü hastanede 72 yasinda hayatini kaybetti. Bir çok filmde Balamir ile kamera karsina geçen Hülya Koçyigit , ünlü oyuncunun ardindan yazdi...

Sevgili Hakan Balamir'in vefati ile derin bir üzüntü içindeyim. Öncelikle Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine bas sagligi diliyorum.

Asiri duyarli, hassas, anlayisli bir insandi Hakan, iyi bir arkadasti. Ne mutlu ki bana kendisiyle çok önemli filmlerde birlikte rol aldik. Diyet, Bez Bebek, yapimciligini yaptigi Gece Dansi Tutsaklari, Ponente Feneri gibi... Sinemayi adeta ibadet gibi gören, agirbasli, kültürlü, saygili bir kisi idi. Kendini çok açan, çok konusan bir insan olmamasina ragmen her zaman derin düsünceli oldugunu hissettirirdi.

Bir dönem sinemaya ara vermisti. Belki de ugradigi hayal kirikliklari vardi. Ancak sinemayi ibadet olarak görmesi, sinemaya inanmasi yine de hayal kirikliginin önüne geçti.

Uzun yillar yurt disinda yasadigini, bir oglu oldugunu ve her seye ragmen onun da sinemaci olmasi istedigini hatirliyorum.

Ne mutlu ki ardinda gerçekten güzel anilar ve filmler birakti. Canim arkadasim, mekanin cennet olsun.