Bakanlar Kurulu, geçtiğimiz ay ülke genelinde faaliyet’te olan tüm odun kömürü ocaklarının kapatılmasına ilişkin karar üretmişti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Başbakan Hüseyin Özgürgün, çok şikayet olduğunu bu nedenle odun kömürü ocaklarının tümünün kapatılmasına ilişkin karar alındığını belirtmişti.

Mevlevi ve Yayla köylerinde çok fazla şikayet konusu olan gaminiler, sağlığın’dan endişe duyan bölge sakinlerinin şikayetleri ile haber olmuştu.

Bakanlar Kurulundan karar çıkmasına rağmen Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Direnç’in  kararı uygulamadığı söyleniyor.  Suçlamalar birazcık daha ileriye götürülerek bölge sakinlerinin şikayetleri doğrultusunda Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Direnç’in suçu önce Çevre Bakanlığı’na attığı daha sonrada Çevre Dairesi’ne attığı konuşuluyor.

GAMİNİ İŞLETME SAHİBİ ÖNDER ZAİM BÖLGE HALKINI TEHDİT Mİ EDİYOR ?


Bölge sakinlerinden olan Eliz Fellahoğlu başına gelen olayı şu şekilde aktardı “. Gamini işletme sahibi Önder Zaim, Kasım ayı başında abim Esat Fellahoğlu’nun iş yerine giderek gaminiden şikayet ettiğimiz için onu tehdit etti.

Bu tehditi orada olan herkes duydu ve polise ifade de verildi. Önder Zaim abime gaminiden şikayetçi olma yoksa senin sonunda ‘Yücel’ gibi olur, benimle kim uğraştıysa yok oldu, dedi... Küpeli’nin elini kırdım… Senin de çocuklarını, seni, evini yok ederim dedi. Sonra abime ‘gel gaminiye de görüşürüz’ dedi. Abimle arkadaşları da gaminiye gittiler. O anda Zaim’in yanında iki tane polis vardı. Sivildiler ve o gün görevde değillerdi… Önder silahını çekip havaya ateş etti… Abim ve arkadaşları konuşamadan oradan ayrıldılar ve  eve gittiler. Dışarıda oturdukları sırada evin önüne gelen Önder Zaim evin önünde durup bağırmaya başladı. ‘Hani babam, korktunuz mu? Ben kimim daha göreceksiniz… Polis benim… Para bende, ben Önder Zaim’im… Parayı verir geçerim…’ Bu konuşmanın arkasından Önder darp edildi. Polis abim ve arkadaşlarını tutukladı ve ifadelerini de birkaç gün sonra aldı. Ancak abim ve arkadaşlarının silahla ilgili verdikleri ifadeleri Önder ve yanındaki polisler tarafından yalanlandı. Konu Polis Genel Müdürlüğü’ne gitti. Bu arada Kaymakam’dan hiçbir ses çıkmadı” dedi.

HABER ALTINA YORUM YAPTI EVİNE POLİSLER GELDİ


Eliz Fellahoğlu konu ile ilgili sosyal medyada yaptığı yorumlar doğrultusunda  Kaymakamlık sekreterinin  sosyal medyadan kendisine ulaştığını ve Kaymakamın kendisi ile görüşmek istediğini ve kaymakamla görüşmeyi reddettiğini söyledi. Ardından Gece evine polisler geldiğini ve Haberlerin altına sosyal medyada neden yorum yaptığını sorulduğunu söyledi.

Şayet söylentiler doğru ise haber altına yorum atmamak ne zaman ilan edildi ? Önder Zaim’in Bakanlar Kurulu kararına rağmen gamini yakmasını neden engelleyemiyor diye soruyoruz Güzelyurt Kaymakamına .