Güney Kıbrıs’tan gelerek alışveriş merkezlerinde hırsızlık yapan C.A ve L.K son işlerinden önce tespit edilerek tutuklandılar. Tutuklanan zanlılar bugün 6.10.19 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarılarak haklarında bir gün tutukluluk emri alındı.

İddia makamı adına mahkemede hazır olan polis memuru Şükrü Hafız yemin altında verdiği şahadette olgular hakkında bilgi verdi. Hafız şahadetinde, zanlıların 21.9.19 tarihinde alışveriş merkezinde faaliyette bulunan bir mağaza içerisinden aldıkları 754 TL değerindeki kabanın üzerindeki emniyet sinyalini yanlarında getirdikleri kesici ile kesip kasti hasar yaptıktan sonra sirkat edip zanlı 2’nin beraberinde getirdiği çanta içerisine koyarak mağazadan ayrıldıklarını aktardı.

Olayın 22.9.19 tarihinde polise intikal etmesinden sonra tahkikata başlandığını belirten hafız zanlıların kamera kayıtlarından belirlenen araçları vasıtasıyla 1.10.19 tarihinde kimliklerine ulaşıldığını aktardı.
Kimliklerinin belirlenmesinden sonra mahkemeden temin edilen derdest müzakeresi altında aranan şahıs olarak ilan edilen zanlıların 5.10.19 tarihinde Derinya kara sınır kapısından KKTC’ye giriş yapmakta oldukları esnada tespit edilerek tutuklandıklarını ifade etti. Zanlıların polise Gönüllü ifade vermedikleri ancak sözlü beyanda hırsızlık yapmak için KKTC’ye geldiklerini itiraf ettiklerini belirten Hafız, zanlı 1’ in hırsızlık yapmakta kullandığı kesici aleti KKTC ye girişte Derinya kara sınır kapısında bulunan engelli tuvaletine attığını belirtmesi üzerine bulunarak emare olarak alındığını aktardı.
Yapılan muhaceret kontrollerinde zanlıların 21.9.19 tarihinden 5.10.19 tarihine kadar olan süre içerisinde 4 kez Güney Kıbrıs’ tan KKTC’ye giriş ve çıkış yapıldığının tespit edildiğini belirten tahkikat memuru Şükrü Hafız, sirkat edilen kabanın 5.10.19 akşamı zanlı 1’ in komşusu tarafından getirilerek polise teslim edildiğini ve emare olarak alındığını ifade etti.
AVM’lerdeki hırsızlığın faili meçhul benzeri olayların vuku bulduğuna vurgu yapan tahkikat memuru Hafız tahkikatını salimen yürütebilmesi maksadıyla zanlılar aleyhine 1 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.
Şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Ayşen Toroslu zanlıların 1 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)