"7 Haziran Perşembe günü Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in yapmış olduğu beyanatta 4 yılda belediyenin borçlarının azaldığı ve bütçenin iki katına çıktığı iddia etmiştir.

4 yılda hiçbir gelir getirici yatırım yapmayan bir belediye nasıl borç ödeyip bütçeyi iki katına çıkarttığını bize açıklasın. (Yoksa borçlanarak mı 2 katına çıkarttı bütçeyi) Bu konuyla ilgili sert açıklamalarda bulunan Bağımsız Belediye Başkan Adayı Güneş Güneşoğlu “madem belediye borçları azaltıp bütçeyi iki katına çıkarttı 14 Mayıs 2018 tarihinde; 12/2006 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Yasası’nın verdiği yetkiye istinaden Gazimağusa Belediyesi’den iki kez istediğim 2017 Bütçesi, 2017 Gelir - Gider Tabloları, 2018 Bütçesi, 01/01/2018 - 31/03/2018 dönemine ait Gelir-Gider Tablolarının, verilmesine istinaden aldığım cevap;

“Belediye bünyesinde başka bir birimden tedarik edileceği için, 30 gün sonra size iletilecek.”
Ben de soruyorum “bünyemiz içerisinde başka bir birim” ne demek? Mali bilgiler; Zabıta Birimi Mi ? , cenaze işleri biriminden mi?, Sağlık Birimi Mi ? , vergi daires mi? Yoksa posta dairesinden mi? Tedarik edilecek.
Benim istediğim bilgiler ile başkan zaten hergün bir açıklama yapmakta. Bizimde istediğimiz bu bilgilerin bizimle paylaşılması idi.

Alt tarafı talep edilen bilgilerin tümü BELEDİYENİN MUHASEBE BÖLÜMÜNDE MEVCUTTUR.

Neyi saklıyorlar ki bu bilgiler yasal hakkım olmasına rağmen benden, tüm diğer adaylardan ve kamuoyundan saklanıyor. Buradan açık açık Sn. İsmail Arter’e tüm kamuoyu önünde soruyorum, bu bilgilerin 12/2006 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Yasası’nın verdiği yetkiye istinaden yasal hakkımız olmasına rağmen bizden saklanmasının sebebini bize açıklasın. Kimse yasaların üzerinde değildir. Gerekli her türlü hukuki işlem de yapılacaktır" dedi.