2018 Erken Genel Seçimlerinin ardından hükümet kurma çalışmaları kapalı kapılar ardında devam ederken HP Genel Başkanı Kudret Özersay'ın Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'e karşı çeşitli söylemlerde bulunması ve Özgürgün Gitsin O zaman UBP ile oturup görüşelim söylemleri Birçok UBP’linin yanı sıra Gazimağusa UBP İlçe Başkanı Güneş Güneşoğlu’nu da çileden çıkardı.

Güneş Güneşoğlu yaptığı açıklamada "Özersay kim oluyor ki Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı hakkında ileri geri sözler sarf ederek ,Özgürgün başkanlıktan ayrılsın o zaman Koalisyonu görüşelim diyor? Koalisyon kurmak istiyorsa o zaman Özersay çekilsin! Bu tür konuşmalar bir parti başkanına yakışıksız kalıyor."

Sayın Özersay, halkın iradesine saygısızlık gösteriyor, bir parti başkanına yakışmayan sözler sarf ediyor, bizim şahıslar ile bir derdimiz yok diyor ancak Parti Başkanımıza çıktığı televizyon programlarında verip veriştiriyor.
Gazimağusa UBP ilçe başkanı olarak bu söylemlerini şiddetle kınıyorum’’ dedi.

Bu arada seçimler dolayısı ile geçici olarak ilçe başkanlığını devrettiğim Hüseyin Duvarcı ve ekibine de seçim döneminde özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.