Güliz Ayla, 27 Nisan 1988'de Samsun'da dogdu. 1998 yilinda Samsun'da iki yillik Belediye Konservatuvari Tiyatro ve Drama Bölümü’ne girdi ve çesitli orkestralarda solistlik veya koroistlik yapti. Lise egitimini Samsun Anadolu Lisesi'nde tamamladi.

2006 yilinda Adelaide isimli gruba dahil olmustur. Bu grupla Rock’n Dark Express Rock Müzik Yarismasi'nda birinci oldu.

Güliz Ayla, Müjdat Gezen Sanat Merkezi Bati Müzigi bölümünü kazandi. Sonra da Müjdat Gezen’in yazdigi iki müzikalin sarkilarini seslendirdi. Müzik kariyerine Metin Özülkü, Isin Karaca ve Extra Orkestra gibi isimlere vokal yaparak basladi. Vokalistligin ardindan albüm yapmaya karar veren Ayla'nin yolu Sila Gençoglu ve Efe Bahadir ile kesisti. Sila ve Bahadir Ayla'nin albümünde prodüktör olmayi kabul ettiler. Sonrasinda ise Uluslararasi menajerlik, organizasyon ve iletisim danismanligi firmasi olan Day 1 Entertainment Turkey ve müzik sirketi Sony Music ile sözlesme imzaladi.

16 Nisan 2015 tarihinde Ayla albüm öncesi söz ve müzigini kendisinin yaptigi "Olmazsan Olmaz" single'ini piyasaya sürdü. Ayla albüm öncesi single çikartmasiyla ilgili olarak:
Albümümüz bitmek üzere ama bir türlü gelmeyen baharin, geliyorum sinyallerini daha fazla göz ardi edemedik ve içimizde kaynayan enerjiyi sizinle paylasmak istedik.

Yorumu yapti. Sarki, Youtube'da 95 milyon izlenme rakamina ulasmayi basardi.