Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu tarafından organize edilen ve Gülgün Süt ana sponsorluğunda düzenlenen 2018 KKTC Ralli Şampiyonası’nın ikinci etkinliği için tüm ekipler hazırlıklarını sürdürüyor. Toplam üç gün sürecek olan “Kuzey Kıbrıs Rallisi”nin startı yarın veriliyor. 1-3 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan ralli, Girne, Tirmen, Esentepe, Lefkoşa, Balıkesir, Serdarlı ve Görneç bölgelerinde yapılacak.

Antrenmanlara başladılar

Toplam üç gün sürecek olan rallinin antrenmanları dün başladı. Arka arkaya start alan ekipler hem kendilerini hem de araçlarını denemeye başladılar. Yarışın Shakedown’ları ise yarın öğlen saat 13.00 - 14.00 saatleri arasında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin arkasında, Görneç bölgesinde bulunan toprak alanda yapılacak.

Girne ralli ile coşacak

Girne Yat Limanı’ndan büyük bir heyecanla start alacak olan Kuzey Kıbrıs Rallisi’nde ilk gün Girne Şehir içi Etabı geçilecek. Start saati 20:48 olarak verilen etabın büyük ilgi görmesi bekleniyor. Özellikle Türkiye’den aralarında Ford Fiesta R5 ile Yağız Avcı, Skoda Fabia R5 ile Burak Çukurova gibi güçlü isimlerin de yer aldığı birçok ekip, Girne Şehir içi Etabı’nda direksiyon sallayacak.

Ekiplerimiz bomba gibi Ülkemizi Türkiye’de başarı ile temsil eden Deniz Fahri - Barış Kalfaoğlu ikilisi ise Ford Fiesta R5 ile kendi ülkelerinden yeniden start alacak olmanın heyecanını yaşıyorlar. Dünkü antrenmanlarda oldukça başarılı bir performans sergileyen ikili, podyumda en iyi yere sahip olmak için start alacak. Ülkemizin yine güçlü isimlerinden Deniz Denner - Ömer Yopçu ikilisi Skoda Fabia R5 ile, Bora Manyera - Cem Çerkez ikilisi Ford Fiesta R5 ile, Fikri Macila - Ahmet Buzlukçuoğlu ikilisi Mitsubishi Lance Evo X R4 ile, Cevdet Alptürk - Mustafa Yücener Ford Fiesta S2000 ile start almaya hazırlanırken, diğer başarılı ekiplerimiz de yarışta en iyi dereceyi elde etmek için hazırlıklarını sürdürüyor.Servis alanının Lefkoşa Atatürk Stadyumu’nda olacağı rallide ekipler, 2 Haziran Cumartesi günü Tirmen ve Esentepe etaplarını ikişer kez, Lefkoşa Surlariçi’nde bulunan özel seyirci etabını da bir kez geçip günü noktalayacaklar. Rallinin son günü olan 3 Haziran Pazar günü ise sırası ile Balıkesir, Serdarlı ve Görneç özel etaplarını ikişer kez geçecek olan ekipler, rallinin finişi için yine Girne Yat Limanı’na gidecekler. Ralliseverler ayrıca daha fazla bilgiye www.kuzeykibrisrallisi.com adresinden de ulaşabilecekler.

Etap yerleri ve zamanları:

1 Haziran Cuma:

Seramonik start  20:00

Özel Etap1 Girne SSS  20:48

2 Haziran Cumartesi:

Özel Etap 2- Tirmen 1
12:10

Özel Etap 3 - Çeşme 2  12:53

Özel Etap 4 - Timen 2  15:26

Özel Etap 5 - Çeşme 2  16:09

Özel Etap 6 - Lefkoşa SSS  17:12

3 Haziran Pazar:

Özel Etap 7 - Balıkesir 1 - 09:50

Özel Etap 8 - Serdarlı 1 - 10:43

Özel Etap 9 - Görneç 1 - 11:16

Özel Etap 10 - Balıkesir 2 - 13:19

Özel Etap 11 Serdarlı 2 - 14:12

Özel Etap 12 Görneç 2 - 14:45

Finiş - Girne Yat Limanı - 16:25

KAYNAK:Kıbrıs Gazetesi