Birleşmiş Milletler Gelişim Programı, Avrupa Komisyonu ve Kültürel Miras Teknik Komiteleri işbirliğinde Gazimağusa’da bulunan St. Mary Ermeni Kilisesi ile St. Mary Karmelit Kilisesi’nin korunmasına yönelik yapılan çalışmalar tamamlanarak gerçekleştirilen tören ile açıldı.



 

Müzik dinletisi ardından açılış konuşmasını gerçekleştirilen Avrupa Komisyonu Yöneticisi Mary Mccharthy, iki güzel eserin gerçekleştirilen konservasyon çalışmalarının tamamlanmasından ve burada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Kültürel miras konusuna Avrupa Birliği’nin çok önem verdiğini aktaran Mccharty, 2018 yılının Avrupa Kültürel Miras yılı olmasından dolayı Avrupa’nın her yerinde birçok etkinlik düzenlendiğini söyledi.
Kültürel Miras Teknik Komitesi Rum Temsilcisi Takıs Hajidemetriou, tarih eserlerin önemine vurgu yaparak,konservasyon çalışmalarının geçmişe saygı ve geleceğe yatırım olduğunu ifade etti.



Kültürel Miras Teknik Komitesi Türk Temsilcisi Ali Tuncay da konuşmasında, 2008 yılında başlayan çalışmaların uzun ve zorlu süreç sonrasında ortak güven ve işbirliği ortamı oluşturarak konservasyon çalışmalarının tamamlanarak kültürel mirasa kazandırıldığını söyledi.