Turizm ve Çevre Bakanlığı, 15-22 Nisan “Turizm Haftası” münasebetiyle turizm sektörü, sanatçıları, esnafı, üniversiteleri ile birlikte şölenler düzenleyeceğini açıkladı.

Turizm sezonunun açılışı olarak kabul edilen bu haftada ülkedeki iç turizme dikkat çekmek ve ülke insanına turizm bilinci aşılamak amacıyla 20 Nisan Cumartesi günü Mağusa Namık Kemal Meydanı’nda, 21 Nisan Pazar günü ise Girne Antik Limanda düzenlenecek Turizm Şölenlerine tüm halk davet edildi.

Turizm Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Gazimağusa’daki şölenin Gazimağusa Belediyesi (GMB) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) iş birliğinde Girne’deki şölenin ise Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) iş birliğinde yapılacağı açıklandı.

Şölenler saat 10.00’da kortej yürüyüşü ile başlayacak, daha sonra bando ekibi konserleri, modern dans gösterileri, halk dansları gösterileri, müzik dinletileri, illüzyon, tiyatro, sema gösterileri ve yerel sanatçıların yer alacağı konserler sunulacak.

Yerli esnafın ülke kültürünü yansıtan yiyecek-içecek satışı ve el işlerinin sergileneceği ve satışının yapılacağı 40 civarında stant da şölenlerde yerini alacak.

Şölenler süresince rehberler eşliğinde tarihi yerlere turlar düzenlenerek, yapılacak çekilişlerle gün boyu hediyeler dağıtılacak.

Ayrıca ülkede faaliyet gösteren oteller kurulacak stantlarda ücretsiz ikramlar sunacak.