[embed]https://youtu.be/BcN781SOonA[/embed]

Gazimağusa Belediyesi’nin 21 Mart Dünya Şiir Günü nedeniyle bu yıl 3.’sünü organize ettiği Gazimağusa Uluslararası Şiir Günleri’nin ilk programı bugün saat 10:00’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yapıldı. Ülkemizden ve yurt dışından şairlerin katıldığı etkinliğin ilk günü Gazimağusa bölgesindeki lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik yapılırken, ikinci gün programı 22 Mart Perşembe günü saat 10:30’da DAÜ Mustafa Afşin Ersoy Salon’unda yapılacak.

Şair Beste Sakallı’nın koordinatörlüğünü yaptığı 3. Gazimağusa Şiir Günleri’nin ilk gününde, ülkemizin şairlerinden Ayşen Dağlı, Bedia Balses, Şirin Zaferyıldızı,  Ulus Irkad, Bülent Fevzioğlu, Dervişe Kutlu, Arif Albayrak, Türkiye’den Ahmet Telli ve Almanya’dan Annette Gonserowski, İtalya’dan Luca Benassi ve Makedonya’dan Gjoko Zdraveski şiirlerini öğrenciler için okudu.  DAÜ Müzik Bölümü Öğrencisi Deniz Amcazade piyano dinletisi sundu.

Şairler ayrıca etkinliğin ardından Gazimağusa Belediyesi’ni de ziyaret ederek Başkan İsmail Arter’e vekalet eden Asbaşkan İbrahim Uysal ile görüştü. Asbaşkan İbrahim Uysal, tüm sanatçılara etkinliği katıldıkları için teşekkür ederek, belediye olarak sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceklerini, bir milletin sanatsız yaşayamayacağını ve sanatsız bir kentin düşünülemeyeceğini belirtti.

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Şair Beste Sakallı, 21 Mart Dünya Şiir Günü’nü bu yıl 3.’sünü düzenledikleri Gazimağusa Uluslararası Şiir Günleri etkinliği ile kutladıklarını, ilk etkinliğe ülkemizin seçkin şairlerinin yanında Türkiye, İtalya Almanya ve Makedonya’dan şairlerin katıldığını söyledi. Sakallı, Dünya Şiir Günü’nde 21 Mart’ın ilan kararının 1999 yılında UNESCO tarafından alındığını, bu günde dil biliminin çeşitliliğini şiirsel ifadelerle desteklemek, nesli tükenmekte olan dillere fırsat yaratmak ve şiirin diğer sanat dallarıyla olan diyaloğunu yenilemenin amaçlandığını aktardı. Şair Koordinatör Beste Sakallı etkinliğin sonunda kendisi de bir şiir seslendirirken organizasyonun yapılmasından dolayı Gazimağusa Belediyesi’ne,  etkinliğe katılan şairlere, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.