Gazimağusa Belediyesi’nin katkıları Saime Ercan’ın küratörlüğünde Annelerin Resimleri Karma Resim Sergisi Buğday Camii’nde açıldı. Gazmağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in açılışını yaptığı  sergide 21 annenin yaptığı resimler 19 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yine tarihi mekanda çok güzel bir etkinlik yaptıklarını, anneler için ne kadar çok şey yapsak da az olacağını ifade ederek,  sergide resmi olan annelere teşekkür etti. Başkan İsmail Arter, tüm annelerin anneler günü kutlarken, hayatta olmayan anneleri de rahmetle andı.

Küratör Saime Ercan, gecede anneler için bir şiir okuyarak,  etkinliğe sponsor olduğu için başkan İsmail Arter’e teşekkür etti.

Eğitmen Yıldız Başman ise, etkinliği anneleri onurlandırmak için yaptıklarını ifade ederek, annelerin toplumun her alanına katkı koyduğunu toplumu oluşturan ve yetiştiren ulvi bir görev yaptıklarını ifade etti. Etkinliğe verdiği destekten dolayı Başkan İsmail Arter’e teşekkür eden Başman ayrıca, semazen gösterisi için Tanju Hastunç ve ekibine, şiiriyle katkı koyan Şeniz Akşahin’e ve tüm anne ve anneannelere teşekkür etti.

Etkinlikte semazen ve medeniyetler dans gösterisi de yapıldı.