Mağusa Türk Genel İş Sendikası, Belediye yönetiminin ekonomik tasarruf tedbirleri alması talebiyle yarın 3 saatlik uyarı grevine gidiyor. 08:00 - 11:00 saatleri arasında 3 saatlik uyarı grevi gerçekleştirilecek.

Bugün saat 15:00 Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, tüm çalışanları belediyeye toplayarak belediyenin son durumunu şeffaf bir şekilde dile getirdi ve maddi durumu ve de belediyede kaç personel çalıştığını açıkladı ve greve gidildiği takdirde de kendisinin de bazı tedbirler alacağını beyan etti.

Yarın greve gidilmesi durumunda Belediyede çalışan tüm gündelikçileri durdurmak zorunda kalacağını hatta mevsimlik ve 3 aylıkçı denilen personellerin de durdurabileceğini dile getiren Arter, Belediyeye sahip çıkmayan çok sayıda çalışan olduğunu ve de bu personellerin çalışmadığı gibi başka çalışanları da çalıştırmadığını dile getirdi. Bir hassa şoförlerin ve çöp toplayıcılardan çok şikayet geldiğini söyleyen arter, belediye personelini ödeyemeyecek kadar zorda değildir" dedi.

Bir önceki Belediye Başkanı döneminde yapılan bazı anlaşmalardan dolayı 2023'e kadar arıtma tesisinden su almak zorunda olduklarını ve 4,5 TL'ye alınan suyun 3,5 TL'ye satıldığını ve bunun da külfet olduğu için suya zam yapmak zorunda olduklarını belirtti.