Gazimağusa Belediyesi’nin; kenti , Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kültür-sanatın en önemli ve örnek merkezlerinden biri yapma yolundaki faaliyetleri değişik etkinliklere sahne olmaya devam etmektedir. Bu kapsamda; 3.Uluslararası Gazimağusa Sanat Festivali Mağusa Gelişim Akademisi Sakarya tesislerinde sürmektedir.

Gazimağusa’nın sembolü olan Karga bronz döküm heykel şeklinde Azeri sanatçı Vahid NOVRUZOV tarafından yapılmıştır. Karga heykeli şehrin önemli noktalarından biri olan Anıt Çemberi bölgesine dikilmiştir. Heykel 1.5 metre yükseklik ve 3.5 metre uzunluğundadır. Söz konusu heykelin açılışı 23 Mart Cumartesi günü saat 16.00’da yapılacaktır. Şehirle heykelin bu anlamlı buluşması ülkemizin diğer şehirlerine de örnek olmalıdır. Meydanlar, çemberler ve parkların sanatsal heykellerle buluşması ortak hedefimizdir.

Bu vesileyle heykel ve şehir ilişkisinin önemini bir kez daha hatırlatır, şehrimizde ve ülkemizin diğer şehirlerinde de özellikle kendi sanatçılarımızın da katkısı ile daha çok heykel görme özlemimizi dile getiririz. Gazimağusa Belediyesi olarak bu tür faaliyetlerin destekçisi ve öncüsü olma misyonumuzun haklı gururuyla tüm halkımızı; 23 Mart Cumartesi günü Saat 16:00’da Anıt Gazinosu bölgesinde Karga heykelinin açılışına, aynı gün saat 18.30’da Suriçi Buğday Camisi'nde 3’üncü Uluslararası Gazimağusa Sanat Festivali resim sergisi açılışına davet ederiz.