Gazimağusa Belediyesi 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde Tiyatro AŞHK’nin Esaretten Özgürlüğe isimli oyununu tiyatro severlerle buluşturuyor. Oyun 27 Mart Salı akşamı saat 20:00’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda sahnelenecek ve ücretsiz olarak izlenebilecek.

Tiyatro AŞHK’nin yazdığı, Hüseyin Köröğlu’nun yönettiği oyunda Şenay Saçbüker ve Hüseyin Köroğlu rol alırken, piyanoda Ayhan Yavaş, dekor tasarımda Ayhan Doğan, efekt-ışık tasarımda Oktay Erdoğan, fotoğrafta ise Can Erol Alara Köroğlu görev alıyor. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. Kuruluş Yılı olan 29 Ekim 2017’de sahnelenen “Esaretten Özgürlüğe” oyununda Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Halkının cumhuriyetin kurulma aşamasında verdikleri mücadele ve cumhuriyetin önemi konu edilecek.

Tiyatro AŞHK’nin Sanat Yönetmeni Hüseyin Köroğlu oyunla ilgili şu bilgiyi veriyor:

“Yaşadığımız zaman diliminde, tüm dünya için olduğu gibi, ülkemiz için de “CUMHURİYET” yönetim şekli çok kıymetli... Mustafa Kemal Atatürk’ün ”Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” ve ”Cumhuriyet, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan bir idaredir. Cumhuriyet fazilettir.” sözleri aslında bizlere Cumhuriyet’in ne kadar kıymetli olduğu ile ilgili olarak ışık tutmuş; gelecekteki yönetim şeklimizin ne olması konusunda net bir hedef göstermiştir.”