Gazimağusa Belediye Tiyatrosu “Benim doktor oğlum ” isimli komedi oyunuyla perdelerini açıyor. Eli Saghi’nin yazıp İlke Susuzlu’nun yönettiği oyun, Fars türünde kaleme alınan, sıra dışı olaylar üstüne kurulan bir komedi oyunu. 2018-2019 tiyatro sezonunun yeni oyunu olarak 24 Ekim akşamı prömiyer gösterimi yapılacak.



İlke Susuzlu’nun yönettiği, Hale Kuntay’ın çevirdiği, Alper Susuzlu, Ali Çetin, Fatma Bilgen, Firdevs Özdemir, Kumru Garabli, Özlem Özarı ve Saldıray Özarı’nın rol aldığı oyunun prömiyer gösterimi 24 Ekim akşamı saat 20:00’de Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Oyun 2,7,24,26 Kasım ve 4,7 Aralık tarihlerinde saat 20:00’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda sahnelenmeye devam edilecek. Oyun için rezervasyon yaptırmak ve bilgi almak isteyenler 0548 8166040 numaralı telefonu arayabilir.



Gazimağusa Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni İlke Susuzlu’nun verdiği bilgi şöyle:

“Gazimağusa Belediye Tiyatrosu olarak 2018-2019 tiyatro sezonuna bir komedi oyunla merhaba diyoruz. Eli Saghi’nin yazıp benim yönettiğim “Benim Doktor Oğlum” ismini taşıyan ve Fars türünde kaleme alınan oyunumuz, sıra dışı olaylar üstüne kurulmuş bir komedi. Bir anne babanın oğullarını doktora yapması için Londra’ya göndermesini ve O’nun başarılı bir şekilde geri döneceğini beklerken, büyük bir tuhaflıkla karşılaşmalarını ele alan oyunda, baştan sona şaşıracaksınız. Geleceğin umudu olan Jossi Londra’dan dönüyor ama nasıl? Gitarı, uzun saçları ve yırtık pantolonuyla eve dönen Jossi, ailesini hem hayal kırıklığına uğratıyor, hem de çileden çıkarıyor. Doktora diploması yerine hipi bir şekilde evine dönen Jossi, “kimlik” kavramı etrafında yeni nesil bakış açılarını ortaya seriyor; güldürürken yoğun bir şekilde düşündürüyor aslında. Bu oyunda zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız; olaylar olayları doğuracak ve tempo içinde sürükleneceksiniz. “Benim Doktor Oğlum” kendi örf, adet ve geleneklerimize sahip çıkmamız gerektiğini anlatıyor. Bizi var eden önce aile, sonra da yaşadığımız çevredir. Onlara ters düştüğümüz ve benliğimizi yitirdiğimiz anda tuhaf başkalaşımlar yaşanabilir. Ardından farklı soyutlanma süreci baş gösterebilir. Benliğimizi korumamız için kimliğimizi hiç bir zaman unutmamamız gerektiğini anlatan oyunda gülerek düşüneceğiz. İyi seyirler...” (MHA)