Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, bugün Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar ve Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım ile makamında bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelerin başlıca konusu, döviz kurlarının yükselişinden dolayı yaşanan kriz ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa Milletvekili ve eski Bakan Sunat Atun ve Yeniboğaziçi ve Serdarlı Belediye başkanları ile zaman zaman görüştüklerini ancak seçimden sonra ilk kez bir araya geldiklerini ifade etti. İçinde bulunduğumuz günlerde her ortamda ekonominin konuşulduğunu, döviz konusuyla ilgili 8 yıla yakın Ekonomi Bakanlığı görevinden dolayı Sunat Atun’un görüşlerinin kendileri için önemli olduğunu ifade eden Başkan Arter, sıkıntılı günlerin çok sürmeden geçmesini diledi. Başkan Arter, Gazimağusalı olarak UBP kurultayında genel başkanlığa aday olan Sunat Atun’a başarılar diledi.

UBP Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun, “dostum” diye ifade ettiği Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in kendisini kabul ettiği için teşekkür ederek, Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım ve Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar ile sürekli yaptıkları görüşmelerini Gazimağusa Belediyesi’nde tekrarladıklarını ve yeni seçilen başkan arkadaşlarını kutladığını ifade etti. Atun, TL kullandığımız ve Türk toprağı olduğumuz için ekonomimizin Türkiye ekonomisinin paralelinde yükselip düştüğünü ve etkileşim içinde olduğunu ifade ederek, dalgalı kur sisteminde bunun doğal olduğunu ancak geçen haftaki döviz hareketinin ekonomik değil siyasi temelli saldırılar olduğunun gün yüzüne çıktığını belirtti. Yeni açılımlarla TL’nin kısa sürede toparlandığını, eskisinden daha iyi olacağı günler geleceğini ifade ederek, ABD’nin Türkiye’nin müttefiki olduğunu ancak müttefikini zor durumda bırakacak hareketlerde bulunduğunu söyledi. Dünya ülkeleri arasında Avrasya birliği gibi birliklerin doğmasına vesile olacak şekilde gelişmeler olduğunu ifade eden Atun, belediye başkanlarına başarılar diledi.

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ve Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım’a görevlerinde başarılar dileyerek, Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun’a da UBP kurultayında başarılar diledi. Yeniboğaziçi Belediyesi’nin Gazimağusa’nın incisi durumunda olduğunu ve bu nedenle Gazimağusa Belediyesi ile projelerinin de kesişeceğini ifade eden Zurnacılar, Gazimağusa Belediyesi ile birlikte bölgelerini güzelleştirmek adına ortak projelere imza atacaklarını daha önce de konuştuklarını söyledi. Gerek ülkemizde gerekse birçok ülkede dövizin aşırı derecede yükselmesi ekonomileri zora soktuğunu, bizim ülkemizde de bunun hissedildiğini ifade eden Zurnacılar,  bu durumun kısa sürede düzeleceği umudunu paylaştı. Zurnacılar, Sunat Atun’un Gazimağusalı olarak aday olmasının kendileri için gurur verici olduğunu ifade ederek, kendisine başarılar diledi ve yeni dönemin hayırlı olmasını diledi.

Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım ise, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e kendilerini kabul ettiği için teşekkür ederek, yeni dönemde başarıların devam etmesini diledi. Serdarlı Belediyesinin sıkıntıları olan bir belediye olduğunu, Başkan İsmail Arter’in kendilerine destek olacağını söylediği için bölge halkı adına Başkan İsmail Arter’e teşekkür etti. Kasım, Gazimağusa İlçesindeki bir belediye olarak Sunat Atun ile gurur duyduklarını ifade ederek, çıktığı seçim yolunda başarılar diledi.