Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, belediyenin bütünüyle yenilenmesini ve çağdaş bir hale getirilmesi için proje çalışması yürüttüğü İsmet İnönü Bulvarı’nda incelemelerde bulundu. Salamis Yolu olarak bilinen İsmet İnönü Bulvarı’nı günümüz modern koşullarının gerisinde kalan keşmekeş görüntüsünden kurtararak ve çağdaş standartlara kavuşturacak “İsmet İnönü Bulvarı Düzenleme Projesi” devam ediyor.

İlk etap çalışmaları, yoğun olarak düzenleme gerekliliği olan Fazıl Polat Paşa Camii ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) arasındaki bölgede yapılıyor. Kendi içinde etaplara ayrılan yol, kaldırımı, asfaltı ve aydınlatması ile tamamen bitirilerek ilerlenecek ve çevredeki iş yerlerinin çalışmalardan en az düzeyde etkilenmesi sağlanacak. DAÜ noktasında altyapının yoğun olması nedeni ile öngörülenden daha az ilerleme sağlanan projenin Nisan 2018’de MGA Tesisinin önüne kadar gelmesi hedefleniyor.

Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi’nin finanse ettiği ve 3 milyon 412 bin 298 TL maliyet ile hayata geçirilecek projenin çalışmaları yüklenici firma Uçanok Emlak ve İnşaat Şirketi tarafından yürütülüyor.

Salamis Yolu düzenleme projesi kapsamında aydınlanma sistemleri yeni nesil teknolojiye dönüştürülerek cadde üzerindeki elektrik ve telefon hatlarının yer altına alınması, engelli bireylerin kullanabileceği şekilde kaldırımların yenilenmesi, bisiklet yolları, cep otoparklar, peyzaj düzenlemesi, güzergâhın çok hareketli olması sebebiyle yoğun trafik akışının düzenlenmesi gibi çalışmalar yer alıyor.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter incelemelerinden sonra konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, belediyenin yürüttüğü en büyük projeyi yerinde görmek ve incelemek için İsmet İnönü Bulvarı’na geldiğini, belediyenin mimar mühendisleri ve yüklenici firma yetkili ile birlikte iş yerlerini ziyaret edeceklerini söyledi. Salamis Yolu olarak bilinen İsmet İnönü Bulvarı’nın en hareketli ve en yoğun olan bölgesi DAÜ ile Sakarya çemberi arasındaki kısmının yapılmakta olduğunu, bu güzergâhı da kendi içinde etaplara böldüklerini, tamamlanmış olan küçük etapların aydınlatılması, kaldırımları ve yoluyla tamamen bitireceklerini, yolun tamamını şantiyeye çevirip sıkıntıya neden olmak istemediklerini belirtti. Projenin çok fazla planlanandan geride olmadığını ancak iş yerlerinin yoğun olduğu güzergâhta hayatın ve araç trafiğinin de devam ettiğini, çalışmaların su, kanalizasyon, telefon ve elektrik altyapısıyla birlikte düşünülerek yürütüldüğü için titiz bir çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Arter, altyapıda sıkıntıya neden olmamak ve beklenmedik bir durumla karşılaşmamak için işlerin bu şekilde yapılması gerektiğini söyledi.

Başkan Arter, projenin planlandığı şekilde devam ettiğini, altyapı ile ilgili sıkıntıların aşıldıktan sonra kaldırım ve yol yapımının hızlı bir şekilde ilerleyeceğini söyleyerek, iş yerlerinin hassasiyetlerini de düşünerek hareket ettiklerini sözlerine ekledi.