Sağlık Bakanlığı tarafından Gazimağusa’da herhangi bir hastalık ya da yaralanma gibi vakalara en kısa sürede ulaşılabilmesi adına Gazimağusa Fevzi Çakmak Bulvarı’nda 112 Acil Servis İstasyonu açılışı gerçekleşti.



Günün 24 saatinde 112’yi arayarak hizmet alabileceği 112 Acil Servis İstasyonu’nun resmi açılışı Sağlık Bakanı Filiz Besim tarafından gerçekleşti. Bakan Besim’in yansıra açılışa, bakanlık yetkilileri, doktor ve çok sayıda sağlık çalışanı da katıldı.



Açılışta konuşma gerçekleştiren Bakan Besim, 2004 yılında kurulan 112 acil servisinin çok düzenli çalışan bir komite ile yürütüldüğünü belirterek, bu komite tarafından Mağusa’da en stratejik bölgenin bu bölge olduğunun saptanıp 112’nin açılmasına karar verildiğini açıkladı.

Bakan Besim, Besim, Gazimağusa’da bir de mobil 112 hizmetine de başlandığını ifade ederek, kentin yoğun olduğu noktalarda mobil olarak bir de ambulans oluşturduklarını ve bu sayede vakalara 1-2 dakika gibi kısa bir süre içinde ulaşıldığını ve 112 için bu açıdan çok önemli olduğunu ifade etti.

112 istasyonu, 7/24 süreyle 3 ambulans ve 3 hemşire ile hizmet verecek. (MHA)