FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün mahrem imamların TSK içerisinde görevli askerlerle irtibat kurduğu yöntem olan ardaşık arama (ankesör) soruşturmasında yeni gelişme yaşandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye genelinde 3 bin 387 sabit hat kullanıldığını tespit etti. Bunlardan 662’si İstanbul’da kullanıldı. Bu telefonlardan 3 bin 500 asker arandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ/PDY Silahlı terör örgütüne yönelik olarak yürütülen soruşturmalar sırasında elde ettiği deliller ve gizli tanık beyanlarından sivil mahrem imamların askeriye içindeki örgüt mensupları ile irtibatını sabit hatlar üzerinden yürüttüğünü tespit etti. İmamlar, sorumlu oldukları askerlerle bu yöntemle görüşüyordu. Askeri personelin tayini çıkması durumunda yeni görev yerinden sorumlu mahrem imama devredildiği ortaya çıktı. Askeri personel hiçbir şekilde boş bırakılmıyordu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Askeri yapılanmada Bylock gibi deşifre edilen sistemler pek kullanmıyordu. Bu bilgiler üzerine başsavcılık, 28 Şubat 2018’de ankesörlü telefon soruşturmasına başladı.

ÇALIŞMA 1 YILDIR DEVAM EDİYOR

Terör Suçları Müdürlüğü her ilde var olan büfe, cafe ve ankesörlü hatları incelemeye aldı. Yetkili Sulh Ceza Hakimliklerden bu yönde karar alındı. Çalışma tam bir yıl sürdü. Tespit edilen hatlar oluşturulan veri hat havuzuna gönderildi. İncelemeler tespit edilen telefonlar üzerine yoğunlaştırıldı. Ardaşık arama yapıldığı tespit edilen telefonların geriye dönük HTS kayıtları çıkarıldı.

 

Kaynak: Habertürk