Eskişehir'de otobüs kazası: 13 ölü, 42 yaralı

Eskişehir'de meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 13 kişi öldü, 42 kişi yaralandı.

20.01.2018


 

Dün gece saatlerinde Eskişehir'de facia gibi kaza meydana geldi. Eskişehir - Bursa karayolu üzerinde seyir halinde olan 06 FL 644 plakalı Kartallar Gezi firmasına ait tur otobüsü, karayolunun 3. kilometresinde yol kenarındaki ağaçlara çarptı.

Feci kaza 12 kişi öldü, 42 kişi de yaralandı. Olay yerine gelen Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak ve İl Emniyet Müdür Engin Dinç incelemelerde bulundu, yaralıları hastanede ziyaret etti.

"Şöfor uyudu" iddiası

Yolculardan gelen bilgilere göre kaza anında "Şoförün arkadasında oturan arkadaş görmüş şoförün uyuduğunu, o hızla yalpalayıp ağaca vurdu" ifadelerini kullandı.

Şoför Muhsin Ö. "Önüme karaltı çıktı, köpek sandım"

Kaza sırasında otobüs şoförü Muhsin Ö, emniyetteki ifadesinde saat 00.00'da Ankara Kızılay'dan kendisi, yedek şoför ve muavin ile yolcular dahil 55 kişiyle yola çıktıklarını belirtti.

Ankara'dan yola çıktığımızda aracı Erkan A. kullanıyordu. Sivrihisar Bademli Tesisleri'nde aracın sevk ve idaresini ben aldım. Erkan A, araç alt kısmında bulunan yatak kısmına dinlenmeye gitti. Eskişehir içinden Bursa istikametine giderken çevre yolu üzerinde benim önüme bir karaltı çıktı. Köpek sandım, vurmayayım diye direksiyonu hafif sağa kırdım ama toplayamadım. Yol kenarında bulunan ağaca çarptım. Olayda yaralanmadım ama vücudumda ağrılar oluştu. Doktor raporu tanzim edildi. Çarpma sonucunda araçta bulunan yolcular panik yaşadı. Yaralananlar oldu. Olay yerinde ölenler olduysa da görmedim. Şaşkındım ve kendimde değildim. Olayda kusurum olduğunu düşünmüyorum. Hızlı değildim, uyumuyordum, anlık olaydı. Gözümün önüne bir araç geldi, köpek sandım."

Gözaltındaki Muhsin Ö. ile diğer sürücü Erkan A'nın emniyetteki işlemleri sürüyor.
KAYNAK: Anadolu Ajansı