Konusu 1960’lı yıllarda güneyde kalan Mormenekşe köyüne Dr. Küçük’ün köye yapacağı ziyaret sebebi ile köylülerin yaptığı hazırlıklar ve yaşanan olaylar aktarıldığı 35 dakikalık Enginar Dolması filminin gösterimi geçtiğimiz akşam CityMall AVM sinema salonunda gerçekleşti.

1960’lı yıllarda güneyde kalan Mormenekşe köyünde geçen hikâyede, Dr. Küçük’ün köye yapacağı ziyaret sebebi ile köylülerin yaptığı hazırlıklar ve yaşanan olaylar aktarıldığı 35 dakikalık Enginar Dolması adlı filmin gösteriminde salon tamamen doldu.

Film öncesi konuşma gerçekleştiren Mormenekşe Kadınlar Birliği Derneği Ersen Ummanel, "Mormenekşe Kadınlar Birliği Derneği, ilk amacı bölge kadınlarının soyal ve kültüre yaşama katılımını sağlamayı, desteklemeyi ve arttırmayı hedefleyen bir oluşumdur. Kadınlarımız bu filmle hem kendi kültürümüze katkıda bulunmuşlardır hem de bir şeyler yapabilmenin mutluluğunu ve gururunu yaşamışlardır. Bu filmle Kıbrıs insanının derin bir sevgi ve saygı duyduğu Dr. Fazıl Küçük de anılmıştır. Bunun yanında kültürümüzü, insanımızın misafirperverliği ve kadınlarımızın üretkenliği de filmde konu olarak işlenmiştir. Bu film, özelde bölge insanı, genelde ise toplumumuz için kalıcı bir eser olacaktır. Mormenekşe Kadınlar Birliği Derneği’nin kültürüme kattığı pek çok üretiminden biri olacak ve bu kalıcılılığı ile ayrı bir değere sahip olacaktır” dedi.

Yönetmenliğini Cemal Yıldırım, senaryosunu ise Mormenekşe Kadınlar Birliği Derneği Başkanı Erşen Ummanel'in yazdığı "Enginar Dolması" adlı filme KKTC Cumhurbaşkanlığı, Kültür Dairesi, Dr. Fazıl Küçük Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın destekleriyle hazırlandı.