Lefkoşa'da ortopedik engelli bir vatandaşa, plakasında "engelli aracı" işareti bulunmasına rağmen "engelli otopark yerine park ettiği" için Lefkoşa Türk Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından ceza kesildi.

İskele'ye bağlı Kaplıca bölgesinde yaşayan yüzde 80 ortopedik engelli Güngör Baş'a (26), gezmek için gittiği Lefkoşa'da, 07.02.2018 Mehmet Akif Caddesi üzerinde engelliler için ayrılmış park yerine NS 440 plakalı aracını bıraktığı için cezai işlem uygulandı.

Ortopedik engelli olmasına rağmen engelliler için ayrılmış park yerine aracını park ettiği için hakkında dava okunacak olan Güngör Baş, bu duruma sosyal medya hesabı üzerinden isyan etti.

Güngör Baş, "Aracımı park ettiğim yer engelli park yeri, bende engelli bir vatandaşım. Zabıta ekipleri zaten biraz daha bekleselerdi, tekerlekli sandalye ile geleceğimi göreceklerdi. Engelli insanlar olarak zaten birçok zorlukla tek başımıza mücadele ediyoruz. Bir de bu tür olaylar yüzünden daha çok sıkıntı içerisine düşüyoruz" dedi. Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından kendisinin de arandığını ifade eden Güngör Baş, "Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından arandım. Lefkoşa Belediyesine gelip, 5.kata çıkmamı ve engelli olduğumu kanıtlamamı istiyorlar; yoksa mahkemeye çıkacaksın dediler" dediklerini ifade etti.