İlk ve orta dereceli okullarda 2018-2019 Öğretim Yılı’nın ilk yarıyıl tatili, bugün karnelerin dağıtılması ile tamamlandı fakat ortaya atılan iddialar, eğitimde alanında yaşanan sıkıntılar bir kez daha gün yüzüne çıktı.





Gazimağusa Çanakkale Ortaokulu’nda eğitim gören 8’inci sınıf öğrencileri D.K ve O.O, okul yönetimi tarafından toplanan “eğitim gideri” masrafını ödemedikleri için bugün karnelerini alamadı. Veliler ise duruma isyan etti.





Mağusa Haber Ajansı (MHA) ihbar hattımıza ulaşan öğrenci velisi, “Çanakkale Ortaokulu’nda bugün 150 TL eğitim gideri ücretini ödemediğim için evladımın karnesi verilmedi. Bu konuyu duyduğum zaman okul yönetimini arayıp bilgi almaya çalıştım fakat okul yönetimi “parayı ver, karneyi” al şeklinde bir karşılık verdi. Ben bu ücreti ödeyemiyorum ve bu durumumu da okul yönetimi ile defalarca paylaştım ama bugün yaşanan olay utanç verici!” dedi.





Konu ile ilgili tarafımıza ulaşan bir başka öğrenci velisi ise, “Çocuklardan her dönem albüm parası istiyorlar. Benim bu parayı ödemeye gücüm yok ve bu sebepten dolayı çocuğum bugün karnesini bile alamadı. Konuyu öğrendiğim zaman hemen Bakanlığı aradım. Bakanlık, bu durumun hiçbir şekilde yasal olmadığını söyledi. Konu ile ilgili okul yönetimini aradığımda, “Bakanlık yalan söylüyor” dedi ve şahsıma hakaretler yağdırdı” dedi.
Yaşanan olay ile ilgili Eğitim Bakanlığı’na dilekçe vereceklerini ifade eden veliler, “Belki bu durumda daha fazla çocuk var fakat sesleri çıkmıyor. Biz onların da sesi olmak istiyoruz. Çocuklarımızı devlet okullarına gönderiyoruz; çünkü imkanlarımız kısıtlı… Bir de bu şekilde para talepleri olunca ödemekte zorlanıyoruz” diyerek sitemini dile getirdi.