Türkiye’yi "Kırbaç Kasırgası" endişesi sardı. Yunanistan’da etkili olmaya başlayan, "Zorbas" adı verilen kasırganın pazar günü Muğla, Aydın, İzmir, Çanakkale ve Balıkesir’i etkisi altına alması bekleniyor.

Meteoroloji’den de Orta Akdeniz için tropik fırtına uyarısı yaptı. Bu uyarı üzerine etkilenecek kentlerin belediyeleri teyakkuza geçti. Sahil Güvenlik Komutanlığı da tekne kaptanlarını uyardı.

Türkiye’ye adım adım kasırga etkisi yaratacak tropikal bir fırtına geliyor. Yunanistan’ın batısındaki İyon Denizi üzerinde oluşan “Tropical Medicane” olarak adlandırılan kasırga yönünü değiştirmezse, 30 Eylül Pazar günü Ege kıyılarına ulaşacak. Tropikal fırtınanın en yıkıcı etkisini, Muğla, Aydın, İzmir, Çanakkale ve Balıkesir kıyıları hattında oluşturması bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi: Kriz masası görevde

İzmir Büyükşehir Belediyesi de tüm birimleriyle teyakkuza geçti. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, İZSU, İZBETON, İtfaiye Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ve Yerel Hizmet birimleriyle Kriz Masası oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, fırtınanın ilerleyişini yakından takip ederken son hazırlıkları da gözden geçiriyor.

Amatör maçlar ertelendi

İzmir'e hafta sonu ulaşması beklenen tropikal fırtına nedeniyle 29 ve 30 Eylül tarihinde oynanacak amatör futbol maçları ileri bir tarihe ertelendi.