Her yıl dünyada yaşanacak en iyi ülkelerini açıklayan Londra merkezli Legatum enstitüsü, bu yıl gerçekleştirdiği araştırma raporları sonucunda 2018 sıralamasını açıkladı.

Ülkeleri; ekonomik durum, girişimcilik faaliyetleri, devlet yönetimi, eğitim sistemi, sağlık sistemi, güvenlik seviyesi, kişisel özgürlükler, doğal çevre ve sosyal sermaye bakımından dokuz ölçüte göre değerlendiren enstitü, 2018 Genel Refah Endeksi raporunu açıkladı.



Genel Refah Endeksi Raporu’na göre; 1’inci sırayı Norveç, 2’inci sırayı Yeni Zelanda, 3’üncü sırayı da Finlandiya aldı. Refah Endeksi’ne göre Güney Kıbrıs ise geçen yıla oranla 1 sıra yükselerek 28’inci sırada yerini aldı. Ekonomi kalitesi, kişisel özgürlük ve güvenlik konusunda en iyi puanları alan Güney Kıbrıs, doğal çevre konusunda da en düşük puanı aldı.

Geçen seneye göre listede 87’inci sıradan 93’üncü sıraya gerileyen Türkiye, sağlık sistemi ve ekonomi ölçütünde en iyi puanları alırken; kişisel özgürlük, güvenlik ve sosyal sermaye bakımından ise en düşük puanları aldı.

TÜM LİSTE İÇİN TIKLAYINIZ