Bugün Dünya Hayvan Hakları Günü.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, hayvanları sevmek ve korumanın da vakıf ruhu olduğunu belirtti.

Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Benter, Dünya Hayvan Hakları Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Vakıfların Kıbrıs’ta 446 yıldır ayakta olduğunu ve karşılıksız hayır işleri yaptığını; vakıf kurarak insanlık değerlerini yaşattığını atalarımızın, hayvanalrı korumak içinde vakıflar kurduğunu kaydetti.

Vakıflar İdaresi bünyesindeki iyilik Gönüllüsü gençlerin, hayvanların korunması için yıl içerisinde onlarca etkinlik düzenleyerek, sevimli dostlara sahip çıktığına işaret eden Benter,karşılık beklemeden iyilik yapmanın tüm canlılar için geçerli olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. İbrahim Benter, Vakıflar İdaresi ve İyilik Gönüllülerinin düzenlediği etkinliklerde, gençlerin topluma örnek olmasıyla beraber, toplumda hayvanlara karşı olan sosyal duyarlılığın arttığının gözlemlendiğini aktardı.

Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. Benter, duyarlılığı arttırmak adına, hayvanları koruyan ve hayvanlarının yaşamlarını en iyi şekilde devam etmeleri yönünde çalışan vakıf ve sivil toplum örgütlerine her zaman destek vermeye devam edeceklerini belirtti.