Doğu Akdeniz Üniversitesi Özay Oral Kütüphanesi, Kıbrıs Türk Kütüphaneciler Derneği ve Türk Kütüphaneciler Derneği işbirliğinde Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde, “Elektronik Kitaplar” konulu panel düzenlendi.

Sonrasında, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı ve Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS) Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Çetinkaya’nın operatörlüğünde panele geçildi.



Panelde, “E-Kitap: E-Fırsat Mı? E-Tehdit mi? E- Kitaplarda Türkçe İçerik ve SWOT Analizi” başlıkları ele alındı.
Panel ilk olarak açılış konuşmalarıyla başladı. Doğu Akdeniz Üniversitesi Özay Oral Kütüphanesi Müdürü ve Kıbrıs Türk Kütüphaneciler Derneği Başkanı Osman Soykan, konuşmasında elektronik kitabın tehdit mi, yoksa fırsat mı olduğu konusunda durarak, önemli olanın bilgiye kolay yoldan ve doğru şekilde ulaşmak olduğuna vurgu yaptı.



Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal da açılış konuşmasında, Almanya’dan örnek vererek, elektronik kitabın Almanya’daki kütüphanelerde çok yaygın şekilde kullanıldığını belirterek, “biz de dünyaya ayak uydurmalıyız” ifadelerini kullandı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam da, konuşmasında eğitim sisteminin teknolojiyle uyumlu olmasına vurgu yaparak, “ilköğretimde teknoloji kullanımının a’dan z’ye öğretilmeli, daha öz daha nitelikli ve muhakkak teknolojinin kullanılacağı eğitim sistemine geçilmeli” şeklinde konuştu.
Konuşmalarının ardından açılış konferansına geçilerek, Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Yılmaz, “E-kitap: Okuma Kültürü, Eğitim ve Kütüphaneler Açısından Bir Değerlendirme” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.