Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Cenk Soydan, 13 Kasım 2017 tarihinde hastanemiz ortopedi servisinde yapılan skolyoz ameliyatı ile , ülkemiz sağlık servislerinde yapılmayan bir tedavinin daha başladığını açıkladı.
Soydan açıklamasında şu ifadeleri kullandı;
Mısra Asilsoy isimli 17 yaşındaki hastamızın ameliyatı olduktan ve tüm kontrolleri yapıldıktan sonra sağlığına tam anlamıyla kavuşması üzerine bu açıklamayı yapıyoruz.:
Hastamızın Açıklığı sağa bakan 42 derece iatreojenikskolyozu mevcuttu. Prof. Dr. Yetkin Söyüncü (Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi) eşliğinde 13.10.17. tarihinde hastanemizde ortopedi servisinde ki uzman hekimlerce ameliyat gerçekleştirildi. Operasyon sırasında “Nöromonitorizasyon eşliğinde deformitedüzeltme , posteriorenstrumentasyon ve füzyon” yapılmıştır. Ameliyat sonrası 1ci gün önce yatak kenarına oturtulmuş, takiben korsesiz yürütülmüştür. Ameliyat sonrası 5’inci gün hastamız taburcu edilmiştir. Düzenli kontrollerimize gelen hastanın 3’üncü haftada okuluna başlamıştır.

Bu ameliyat hastanemizde bir ilk olma özelliğine sahiptir. Bu sayede artık bu ve benzer vakaların yurt dışına sevki kalkmış, hastalarımız, otellerde beklemeden ve ekstra maddi külfetten kurtulmuş olacaklardır.

Özelde ortopedi genelde hastane idaresi olarak olaydan duyduğumuz memnuniyeti ekteki fotoğraflarla paylaşmak ihtiyacı duyarak sayın halkımıza bilgi olarak sunarız”