Gazimağusa Belediye Başkanı ve Gazimağusa Bağımsız Belediye Başkan Adayı İsmail Arter, DP’nin düzenlediği iftarlı aday tanıtım etkinliğine katıldı.

Demokrat Parti (DP) Gazimağusa İlçesi belediye başkan ve belediye meclisi üyesi adaylarını, Maraş bölgesinde düzenlediği iftarlı etkinlikle partililerine tanıttı.



Etkinliğe DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, DP Gazimağusa İlçe Başkanı ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu ile birlikte, çok sayıda DP’liler katıldı.



DP’nin Gazimağusa’da desteklediği Gazimağusa bağımsız belediye başkan adayı, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’de katıldı.

Denktaş: “İnanıyorum ki Gazimağusa’da yine Arter seçilecek ama kazanan yine Mağusa olacak!”

DP’nin destek verdiği belediye başkan adayları ile belediye meclis üyesi adaylarının tanıtıldığı etkinlikte bir konuşma yapan DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Gazimağusa bağımsız belediye başkan adayı İsmail Arter’e DP’nin tam desteğini açıkladı.

DP’nin işaret ettiği tüm adaylara DP’lilerin desteklemesi gerekliliğini belirten Denktaş, “Ben inanıyorum ki, Mağusa’da İsmail Arter seçilecek ama yine Gazimağusa kazanacak” dedi.

Denktaş, merkezi hükümet olarak da, ada genelindeki tüm belediyelere, halkın daha iyi hizmet alabilmesi için destek olacaklarını da sözlerine ekleyerek, tüm adaylara başarılar diledi.



Ataoğlu: “Söylenilenlerin tam aksine, İsmail Arter’in arkasındayım”

DP Gazimağusa İlçe Başkanı ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu da etkinlikta bir konuşma yaparak, partililere seslendi.

 

Ataoğlu, Gazimağusa Belediye Başkanı ve Gazimağusa bağımsız belediye başkan adayı İsmail Arter’in 4 yıllık görev süresi içerisinde yaptıklarının ortada olduğuna vurgu yaparak, “hizmet için 4 yıl yetmez, Gazimağusa daha da iyisine layıktır düşüncesiyle, İsmail Arter’e bir 4 yıl daha destek veriyoruz” dedi.



“12 yıllık İlçe Başkanlığı sürem içerisinde, partimin aldığı kararlara harfiyen uyuyorum. Benim sarf etmediğim hiçbir söze itibar etmeyin. Söylenenlerin aksine ben Gazimağusa’da bağımsız belediye başkan adayı İsmail Arter’in arkasındayım” diyen Ataoğlu, konu ile ilgili olarak çıkan bazı söylentilere net yanıt verdi.
Arter: “Personel giderlerimiz, sürdürülebilir bir orandadır”

Gazimağusa Belediye Başkanı ve Gazimağusa bağımsız belediye başkan adayı İsmail Arter de etkinlikte bir konuşma yaptı. Arter, “4 yıllık görev sürem içerisinde Gazimağusa ve Gazimağusalılar için ortaya koymuş olduğumuz projelerle, Gazimağusa’yı projelerin başkenti haline getirdik” diyerek, “20 yılda yapılamayanları, 4 yıllık görev süremiz içerisinde yaparak, Gazimağusa’nın projelerle anılmasını sağlayarak, projelerin başkenti yaptık” dedi.

Arter konuşmasında Gazimağusa Belediyesi personel sayısına ilişkin yapılan yanlı haberlere de değinerek, “Çok personel çalıştırıyoruz diye bizi eleştirdiler, personel azaltılması konusunda Belediye Meclisi’ne öneri götürdüm. Kimse kabul etmedi. Hem personel çalıştırmayacaksınız ama bir taraftan da proje üreteceksiniz. Böyle bir şey mümkün değildir” diyen Arter, “sürdürülebilir belediyecilik anlayışında, personel giderleri, gelirlerin %50’si oranında olması gerekmektedir. Gazimağusa Belediyesi’nde bu oran %43’dür” dedi.

“Çok istihdam yapıldı, çok personel çalıştırıyor diye eleştirmek için, öncelikle projelerin sayısına, ortaya konan işlerin yoğunluğuna bakmak lazım. Biz Gazimağusa’ya hizmet için yola çıktık,yaptıklarımız da ortadadır” diyen Arter, “projelerin başkenti haline gelen bir belediyenin personel sayısı ile ilgili eleştiri yapmak, eleştirecek konunun olmamasından kaynaklıdır” dedi.