Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında gerçekleşen sosyal sorumluluk projelerine bir yenisi daha eklendi. DAÜ, İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya tarafından verilen Bitirme Projesi Dersi kapsamında, dersin öğrencileri Zeynep Okka, İlgün Ahmedzade, Nicat Sadıqzade ve Sahil Hüseynov tarafından anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi.



‘Yüzlerde Tatlı Bir Tebessüm’ sloganıyla düzenlenen proje, SOS Çocuk Köyü Derneği tarafından organize edilen Çocuk Şenliği Kermesi kapsamında gerçekleştirildi. Duyarlı İletişimciler, bir çok ebeveyn ve çocuğun katıldığı kermeste stand kurarak çocukların yüzlerini güldürmek ve onları eğlendirmek amacıyla bir çok etkinlik gerçekleştirdiler. DAÜ’lü İletişimciler tarafından, Mardo sponsorluğunda gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi, kapsamında, yüz boyamanın yanında, çocukları eğlendirmek için bir çok kostüm giyilerek gösteriler yapıldı. Balonlarla şekillerin yapıldığı ve parmak baskılarla kağıtların renklendirildiği etkinlikla çocukların mutluluklarına mutluluk katıldı. Ardından, SOS Çocuk Köyü Derneği’nde yaşayan çocuklar için aldıkları hediyeleri, dernek başkanı Bora Liman’a teslim eden duyarlı öğrenciler, bir çok çocuğun gönlünde taht kurmayı başardılar.



Etkinlik sonunda, SOS Çocuk Köyü Derneği Başkanı Liman, bu tür etkinliklerin, bireylerin sorumluluk duygularını geliştirip, farkındalığı yüksek olan toplumlar yarattığını belirterek DAÜ’lü öğrencilere katkılarından dolayı teşekkürlerini dile getirdi. (MHA)