Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Kıbrıs Türk Radyograferler Derneği işbirliğiyle “Radyasyondan Korunma ve Radyasyon Güvenliği Sempozyumu” düzenlendi.



Sempozyum, Kıbrıs Türk Radyograferler Derneği (KIBRAD) Başkanı Songül Bahar tarafından gerçekleştirilen açılış konuşması ile başladı. Medikal alanda kullanılan radyasyon yoğunluğuna değinen Bahar, digol yollarla alınan radyasyon oraninin medikal alanda alınandan daha fazla olduğuna vurgu yaptı.



DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoçlar ise konuşmasında, radyasyondan korunma ve radyasyon güvenliğinin ülkenin sosyal, kültürel altyapısıyla ilgili olduğunu belirterek, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.



DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sonuç Zorlu Uğurlu konuşmasında, bu tür organizasyonların daha yaygın, daha katılımcı bir şekilde devam etmesi temennisinde bulundu.Açılış konuşmalarının ardından, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Yurt tarafından “Radyasyon nedir?, Nasıl ölçülür?, Radyasyondan korunmanın temel kriterleri nelerdir?” ve Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nden Dr. Fuat Türköz Ciner’in “İyonize radyasyonun biyolojik etkileri” konulu sunumları ile sempozyumun ilk oturumu gerçekleşti.