Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Özay Oral Kütüphanesi, 55. Kütüphane Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi.

Bu yıl, 25 – 31 Mart 2019 tarihleri arasında kutlanacak 55. Kütüphane Haftası, DAÜ’de bugün 10:00’da, DAÜ Kütüphane Oditoryumu’nda gerçekleşen açılış konuşmalarıyla başladı.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, açılış konuşmalarında söz alan DAÜ Özay Oral Kütüphanesi Müdür Vekili Osman Soykan, hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kitabın, bilginin, okumanın ve kütüphanelerin toplumlar için önemine dikkat çekileceğini vurguladı.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ise konuşmasında insanın var olabilmesi için bilgiye ulaşması gerektiğini dile getirdi. DAÜ’nün veri tabanları bağlamındaki gelişmişliği konusunda gurur duyduğunu ifade eden Prof. Dr. Osam, bilginin erdeme dönüştüğü takdirde insanların dünyaya katabilecekleri etkili ve kaliteli rolün arttığını, bu bakımdan DAÜ’nün 40. yılında “Erdem, Bilgi ve Gelişim” kavramlarını özellikle kullanmak istediklerini ifade etti.

BELGESEL FİLM GÖSTERİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından saat 10.30’da “Birds of Feather: Stories from a Conflict Zone” isimli belgesel gösterimi Türkçe, Rumca ve İngilizce dillerinde Türkçe altyazı ile gösterildi. Belgesel gösterimi sonrasında DAÜ İletişim Fakültesi, Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yetin Arslan film üzerine akademik değerlendirme ve söyleşi gerçekleştirdi.