Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörlüğü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit’e nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Söz konusu ziyarette, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’ın yanı sıra; Akademik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı, Uluslararası İşler ve Tanıtım’dan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Tanova, İdari ve Teknik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Eren, Mali İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevin Uğural ile Yükseköğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler de yer aldı.



“DAÜ KKTC’nin Gözbebeğidir”

Ziyarette Bakan Özyiğit’e DAÜ ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün 106 farklı ülkeden 20 bine yakın öğrencisiyle, İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kurulu Times Higher Education (THE) 2017 – 2018 Akademik Yılı Dünya Üniversite Sıralaması’nda KKTC’den yer alan tek üniversite olma başarısını gösterdiğini vurguladı. DAÜ’nün 601-800’lük dilim içerisinde yer aldığını belirten Prof. Dr. Osam, elde edilen başarıdan onur ve gurur duyduklarını, bu başarının asla tesadüf olmadığını ve DAÜ’nün her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini belirtti. DAÜ’nün eğitimde adanın en iyisi, dünyada ise en iyilerden biri olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Osam, “DAÜ KKTC’nin gözbebeğidir. Aynı zamanda dünya sıralamasında Türkiye’den listeye giren Koç, Sabancı, Bilkent ve Boğaziçi Üniversiteleri’nden sonra en iyi üniversitedir.” diye konuştu.

DAÜ Rektörü Başarılar Diledi

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, yeni kurulan hükümetle beraber göreve getirilen Bakan Özyiğit’i tebrik ederek, yapacağı çalışmalarda başarılar diledi. DAÜ Rektörlüğü ile Bakan Özyiğit, KKTC’de eğitimin geldiği noktayı ve DAÜ’nün Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile arasındaki kurumsal iş birliği sayesinde ada ekonomisi ile bilime olan katkılarının nasıl daha da arttırılabileceğine dair fikir alışverişinde bulundu. Bakan Özyiğit de DAÜ tarafından kendilerine yapılan ziyaretten dolayı memnuniyet duyduklarını aktararak, DAÜ’ye bundan sonraki hedeflerine ulaşma yolunda başarılar diledi. Nezaket ziyaretinin ardından DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit’e Gazimağusa’nın simgesi olan karga heykeli takdiminde bulundu. Ziyaret, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.