Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında toplanan sosyal sorumluluk projelerine bir yenisi daha eklendi. DAÜ İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Umut Ayman tarafından verilen Kampanya dersi kapsamında, dersin öğrencileri Sıla Babaliki, Qossay Shehadeh, Adeniyi Adanekan ve Rukayat Adeshina tarafından çok anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi.

 

Geçtiğimiz günlerde, ‘Yaşlıların Güneşe Olduğu Kadar, Sevgiye de İhtiyacı Vardır’ sloganı ile Gazimağusa’da bulunan Özen Yaşlı Yaşam Merkezi’ndeki yaşlılar ziyaret edildi. Halken Şirketi’nin de sponsor olarak DAÜ’lüleri desteklediği etkinlikte, yaşlıların yüzlerini güldürmek ve onları bir nebze olsun eğlendirmek için bir araya geldiler. Etkinlik kapsamında, merkezdeki yaşlılarla ve çalışanlarla keyifli vakit geçirmek ve onları eğlendirmek amacı ile gitar eşliğinde şarkılar söylenip ardından pasta kesildi. Daha sonra sponsor Halken Şirketi’nin sağladığı para ile ihtiyaçları doğrultusunda alınan hediyeler yaşlılara verildi.

 

Projeyi gerçekleştiren öğrencilerden Sıla Babaliki, etkinlik sonrasında sponsora ve etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek “Vaktimizi ayırıp onların yüzünü güldürmek ve onlarla eğlenmek gerekiyor, onlara ayırdığımız bir dakikamız bile onları sevindirecektir” diyerek herkesi bu konuda daha duyarlı olmaya davet etti.