Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, 2017-2018 Akademik Yılı Bahar Dönemi mezunlarından Cem Mengüllüoğlu, İspanya’nın 3 Michelin yıldızlı restoranlarından ve 2018 yılı Dünya’nın en iyi 50 restoranı listesinde 2. sırada yer alan ve Roca kardeşler tarafından işletilen El Cellar de Can Roca restoranında 8 aylık bir eğitim sürecinden geçecek.

Amaç Dünyada Ses Getirecek Şefler Yetiştirmek

DAÜ öğrencilerinin İtalya, Güney Kore, Amerika ve İngiltere’ye gittiklerinden bahseden DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, El Cellar de Can Roca restoranına KKTC’den giden ilk öğrencinin DAÜ’den olacağına dikkat çekerek devamının geleceğini beklediklerini ifade etti. Prof. Dr. Kılıç, amaçlarının dünyada ses getirecek şefler yetiştirmek olduğuna vurgu yaparak, 850’nin üzerinde öğrencisi olan DAÜ Turizm Fakültesi’nin her yıl değişik uygulamalarıyla fark yaratmaya devam ettiğinin altını çizdi. Prof. Dr. Kılıç, 2018 DAÜ Giriş ve Burs Sınavı sonrası DAÜ Turizm Fakültesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği programını 30’un üzerinde öğrencinin kazandığını ve bunların başında Spor Yetenek puan türü birincisinin yer aldığını belirterek, “Yapmış olduğumuz tanıtım çalışmaları neticesinde KKTC’de turizm eğitiminin önemi yeniden hak ettiği yere geliyor” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Kılıç, Gastronomi ve Mutfak Sanatları programına olan yoğun ilginin devam ettiğini ifade ederek, DAÜ Giriş ve Burs Sınavı sonuçlarına göre 120’nin üzeri öğrencinin programı kazanmasının bunun büyük göstergesi olduğunu belirtti.

 

 

El Cellar de Can Roca Nedir?

İspanya’nın Girona şehrinde bulunan Joan, Joseph ve Jordi Roca kardeşler tarafından işletilen restoran her yıl dünyanın en iyi 50 restoranı listesinde ilk üç sırada yer alıyor ve bu yıl 2. sırada yer aldı. 2009 yılından beri 3 Michelin yıldızına sahip olan restoranın Mutfak şefi ağabey Joan, ortanca kardeş Joseph, şarap ve someliye uzmanı, en küçük kardeş Jordi ise pastane şefi olarak çalışıyor. Öğle ve akşam 50’şer kişi olmak üzere kısıtlı müşteri kabul eden restoranda yer bulabilmek için aylar öncesinden rezervasyon yapılması gerekiyor.