Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında toplanan sosyal sorumluluk projelerine bir yenisi daha eklendi. DAÜ İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, Bölüm Başkan Yardımcısı ve Doğu Akdeniz Doğa Anaokulu ve İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Umut Ayman tarafından verilen, Bitirme Projesi ve Pazarlama İletişimi için Sosyal Sorumluluk dersleri kapsamında bir grup öğrenciyle birlikte oldukça anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attıldı.









Dünya Çocuk Hakları kapsamında,“Çocukların dünyasını rengârenk yapmak” düşüncesiyle gerçekleştirilen proje, 17 – 20 Kasım 2018 tarihlerinde, Doğu Akdeniz Doğa Anaokulu ve İlkokulu Okul Aile Birliği iş birliği ile gerçekleştirildi. Proje kapsamında, Gazimağusa’da bulunan Şehit Osman Ahmet İlkokulu’nda seçilen bir pilot sınıfta, duvarlar boyandı ve ahşap dolaplar temizlendi. Gerçekleştirilen iş birliği kapsamında, Doğu Akdeniz Doğa Anaokulu ve İlkokulu Okul Aile Birliği, duvar boyası alarak projeye destek oldu. DAÜ İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Umut Ayman ve DAÜ Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi ve Doğa OAB Yönetim Kurulu Üyesi Karikatürist Leyla Çınar Algül ve duyarlı öğrencilerin aktif katılımlarıyla gerçekleşen etkinlikle, okulun pilot sınıfı rengârenk oldu.









Ayrıca, Yrd. Doç. Dr. Ayman bu projeyi gerçekleştirirken pilot sınıfın nasıl seçildiğini şu şekilde açıkladı: “Bu sınıfın, sınıf öğretmenleri Esra Uluçaylı önderliğinde, Mağusa Gelişim Akademisi önünde stand kurup, sınıfta kullanacakları araç gereçleri alabilmek için kermes düzenlemeleri ve bu duyarlılıkları beni çok etkiledi. O gün, birşeyler satın alıp destek olamadığımız bu sınıfa, sınıflarını rengarenk boyayarak katkı koymak istedik ve bu projeyi gerçekleştirdik”.









Gerçekleştirilen kapsamlı projenin son ayağı ise, 5 Aralık 2018, Çarşamba günü, Karikatürist Öğretim Görevlisi Leyla Çınar Algül’ün, Şehit Osman Ahmet İlkokul’unun duvarlarına dünya ve saat çizimleri ile devam etti. Duvar boyama etkinliğine, Doğa İlkokulu 4.sınıf öğrencileri de, Görsel Sanatlar Öğretmenleri ile birlikte katkı koyarak duyarlılık örneği sergilediler. Bu konuda da açıklama yapan Ayman, “Bir dünya çizdik, o dünyayı yeşile ve maviye boyadık, çizilen saat 9:05’i gösteriyordu ve günlerden 5 Aralıktı.’’ dedi. Bu şekilde Atatürk’ün Kadınlara seçme seçilme hakkı tanımasının yıl dönümü olan Dünya Kadın Hakları Günü’ne de dikkat çekerek, böyle bir projenin gerçekleşmesinin yanı sıra aynı saatlerde, DAÜ Resmi Facebook sayfasında da başka bir sınıfla gerçekleştirdikleri Dünya Kadın Hakları Günü, farkındalık videosu gösterildi.

Ayrıca, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları gününe de dikkat çeken Ayman, toplumda her bir bireyin dil, din, ırk ve yaş ayırımı yapılmadan, sevgi ve saygı çerçevesinde insanca ve eşit haklarla yaşayabilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğinin de altını çizdi.





Etkinlik sonunda, Şehit Osman Ahmet İlkokul Müdürü Caner Kızılörs bu anlamlı davranış için projede emeği geçen herkese teşekkürlerini dile getirdi. Farklı okullarda farklı projelerle yola devam edeceklerini sözlerine ekleyen Ayman, iş birliği yapmak isteyen kurum ve kuruluşlarla çalışmaktan memnuniyet duyacağını da vurguladı.